iOS ve Android için Microsoft Defender geliyor!

Microsoft Defender

iOS ve Android için cihazı zararlı yazılımlardan koruyacak olan Microsoft Defender uygulamasının çok yakında geleceği açıklandı.

Microsoft, bildiğiniz gibi Windows işletim sistemini korumak için geçtiğimiz yıllarda Defender isimli uygulamasını kullanıma sunmuştu. İlk olarak Windows XP ile hayatımıza giren bu uygulama, sistemi yavaşlatmadığı gibi oldukça akıcı ve güvenli bir deneyim vadediyordu. Microsoft, bildiğiniz gibi mobil platformdan elini eteğini çekti. Mobil alanda uygulamaları ile faaliyet gösteren ve istisnasız her uygulaması sorunsuz bir şekilde çalışan Microsoft’un, yeni planlarının olduğu açıklandı.

Microsoft Defender mobile geliyor

Microsoft cephesinden gelen açıklamalara göre; Windows’taki Defender uygulaması iOS ve Android platformlarına da gelecek. Bildiğiniz gibi Apple politikasından dolayı iOS’te güvenlik yazılımlarına pek izin vermiyor. Ancak söz konusu Microsoft olunca Apple kalkanlarını indirecektir.

iOS 13.4 Beta 2 güncellemesi yayınlandı!

Defender, Android platformunda gerçek zamanlı koruma sağlayacakken, iOS tarafında ise bunu gerçek zamanlı olarak yapamayacak. iOS 8 ile Sandbox olayını kapatan Apple’ın, Defender’ın hangi dosyaları taramaya imkan vereceği ise henüz bilinmiyor. Aslına bakarsanız iOS’ten çok bu uygulamaya Android’in ihtiyacı var.

Microsoft Defender

Android tarafında Google Play Protect’in oldukça başarılı bir şekilde çalıştığını söyleyebilirim. Ancak Play Store’da yer almayan APK. dosyalarını kuracağınız zaman bu sistem gerçek zamanlı olarak devreye maalesef ki girmiyor. Bu yüzden harici bir antivirüs uygulamasına Android’de her zaman için gerek var.

2020 yılı içerisinde çıkacak olan uygulama bakalım beklendiği gibi üst düzey bir koruma sağlayabilecek mi?