Microsoft ve Amazon, bir soruşturmayla karşı karşıya!

Microsoft Teams, Nihayet Android'e Geliyor

Microsoft ve Amazon daha fazla antitröst incelemesiyle karşı karşıya. İşte tüm detaylar.

İngiltere Rekabet ve Piyasalar Otoritesi (CMA), şirketlerin rekabete aykırı uygulamalarda bulunup bulunmadığını belirlemek için ülkedeki bulut hizmetleri pazarını araştıracağını söyledi. Amazon ve Microsoft, Birleşik Krallık’ta bu alanda açık ara en büyük oyuncular. CMA’dan pazarı araştırmasını isteyen medya düzenleyicisi Ofcom’un raporuna göre, aralarında geçen yıl yüzde 70 ila 80 arasında bir pazar payı vardı. Google yüzde beş ile 10 arasında nispeten önemsiz bir payla üçüncü sırada yer alıyor.

Microsoft ve Amazon daha fazla antitröst incelemesiyle karşı karşıya. İşte tüm detaylar.

Ofcom, pazardaki rekabetin, müşterilerin tedarikçi değiştirmesini veya aynı anda birden fazla tedarikçiyi kullanmasını zorlaştıran bir dizi faktör tarafından sınırlandığına inanıyor. Bir diğer önemli sorun, müşterilerin genellikle verilerini başka bir hizmete aktarmak için ödemek zorunda kaldıkları çıkış ücretleri. Ofcom raporunda, “Rakip sağlayıcılar arasında veri aktarmanın maliyeti, müşterileri birden fazla bulut sağlayıcı kullanmaktan caydırabilir ve bazı durumlarda geçişin daha maliyetli olmasına neden olabilir” dedi. İki büyük şirket bu kapsamda ciddi bir inceleme altında diyebiliriz. O derece ki sundukları indirimler bile inceleniyor. Neticede İndirimler ayrıca müşterileri birden fazla sağlayıcı kullanmaktan caydırabilir.

Ofcom, bu faktörlerin Microsoft ve Amazon’a rekabette avantaj sağladığını öne sürüyor. Raporda, “Müşterilerin platformlardan vazgeçme yeteneğinin sınırlandırılması, pazar liderleri üzerindeki rekabet baskısını azaltabilir ve onlara bir dereceye kadar pazar gücü verebilir” ifadesine yer veriliyor.

Bilimsel buluş ilk insanlar hakkında bilinmeyenlere ışık tuttu!