Siber saldırganlar Türkiye’yi hedef alıyorlar

İnternette Korkutan Güvenlik Açığı1

Microsoft, bireyleri ve kurumları siber güvenlik alanında bilinçlendirmek, 2017 yılında beklenen riskler ve siber saldırganlar tehditlere karşı hazırlıklı olmak ve siber güvenlik alanında sunduğu global çözümleri aktarmak üzere 14 Aralık’ta İstanbul’da Güvenlik Zirvesi düzenledi.

Etkinlik kapsamında Microsoft’un siber güvenlik alanında başarılı olmuş çözümleri, siber saldırganlar ve saldırılara karşı kullanılan yeni teknolojilerle birlikte paylaşıldı.

Dünya üzerindeki 1.5 milyar cihazın güvenliğinden sorumlu ve milyonlarca şirketin güvendiği, dünyanın en büyük bulut platformlarının güvenliğini 7 gün 24 saat sağlayan Microsoft, siber güvenlik konusunda birçok alanda çalışmalar yapıyor. Yapılan bu çalışmalar; Microsoft’un siber güvenlik çözümleri, örnek vakalar ve iş ortaklarının katılımı ile 14 Aralık’ta İstanbul’da düzenlenen Güvenlik Zirvesi’nde ele alındı. 300’ün üzerinde katılımcının katıldığı etkinlikte siber dünyanın tehlikeleri ve kurumların siber güvenliği konuları ele alındı. Olası tehlikeleri karşı hazırlıklı olmanın önemi masaya yatırıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Microsoft Türkiye Genel Müdürü Murat Kansu, geleceğin başarısının, güvenliğin başarısına bağlı olduğuna dikkat çekti. Bugün güvenli bir teknolojik altyapının şirketler için sürdürülebilir büyümenin ön koşulu olduğunu vurguladı. Siber saldırıların her geçen gün giderek arttığını ve 2016 yılının ilk 3 ayında gerçekleşen siber saldırıların iş dünyasında 209 milyon dolar zarar verdiğini belirten Kansu; ülkemizde de internet altyapısını ve siber güvenliğin pamuk ipliğine bağlı olduğuna dikkat çekti.
Microsoft tarafından üç ayda bir yayınlanan Güvenlik İstihbarat Raporu’nda (SIR) yer alan bilgilere göre Türkiye; yüzde 40.3 kötü amaçlı yazılım bulunma oranı ile yüksek riske sahip ülkeler arasında yer aldı. Siber Tehdit Durum Raporu’na (CTM) göre Türkiye; Avrupa bölgesinde fidye yazılım saldırılarını en fazla yaşayan ülke durumundayken, dünyada ABD ve Brezilya’dan sonra üçüncü sırada yer alıyor.

Amazon Prime Video Artık Türkiye’de!