Microsoft ve Google Sonunda Barıştı

goog ms shake 800x420

Yıllardır birbirlerine karşı çeşitli davalar açan ve defalarca mahkemede karşı karşıya gelen Microsoft ve Google sonunda barıştı. İki şirket arasında anlaşma imzalandı.

Microsoft ve Google arasındaki husumet uzun yıllardır devam ediyor. Yıllar içinde her iki tarafda diğerine karşı birçok şikayette bulundu ve bu şikayetler hem ABD’de hem de Avrupa’da mahkemeye taşındı. Ancak yıllardır mahkeme salonlarında karşı karşıya gelen iki dev şirket, sonunda savaş baltalarını gömüp barışmaya karar verdiler. İki şirket, dün önemli bir anlaşmaya imza atarak birbirlerine karşı olan tüm davaları geri çekmekte anlaştılar.

google-vs-microsoft

Elbette bu anlaşma iki şirket arasındaki tüm sorunların sona erdiği anlamına gelmiyor. Ancak bu dakikadan sonra şirketler bu sorunlarını aralarında çözecekler ve birbirlerine karşı dava açmayacaklar. Böylece her iki firmada hem Amerika’da hem de Avrupa’da gereksiz yere sıkı inceleme altında tutulmaktan kurtulacaklar. Bu sayede her iki şirkette bu anlaşmadan kârlı çıkmış olacak. Bu arada, anlaşmanın Avrupa Birliği’nin Google’a karşı soruşturma başlattıktan sadece günler sonra imzalanmış olması dikkatlerden kaçmadı.