IRS, Microsoft’a 29 milyar dolarlık fatura çıkardı

Microsoft bu hafta 11.000 çalışanını işten çıkarabilir

Amerikan Vergi Denetim Kurulu IRS, Microsoft’a geçmişte ödemekten kaçındığı vergiler yüzünden 29 milyar dolarlık ağır bir fatura çıkardı.

Amerikalı teknoloji devi Microsoft, çok yakında son derece ağır bir faturayla karşı karşıya kalabilir. Çünkü Amerikan Vergi Denetim Kurulu olan IRS, şirketin peşine düşmüş durumda. Üstelik IRS öyle ufak rakamlar da talep etmiyor. IRS’e göre şirketin daha önce ödemediği vergiler yüzünden Amerika’ya yaklaşık 30 milyar dolar borcu var.

Bildiğiniz gibi Microsoft global bir şirket. Dünyanın dört bir yanında faaliyet gösteren Amerikalı teknoloji devi, pek çok farklı bölgeden gelir elde ettiği için vergi öderken de pek çok farklı vergi dairesi ile muhatap oluyor. IRS ise şirketin vergilerini farklı bölgelere dağıtırken yaptığı usulsüzlükler sebebiyle geçmişte 30 milyar dolara yakın vergiyi ödemediğini söylüyor. Şirketten bu biriken vergiyi şimdi talep ediyor. Amerikalı teknoloji devi ise tahmin edeceğiniz gibi IRS’in bu iddialarını kesin bir dille yalanlıyor. Şirket IRS’in bu kararına itiraz edeceğini açıkladı.

microsoft

Microsoft 30 milyar dolarlık bu ağır faturayı ödememek için bu kararı mahkemeye taşıyacak. Bu yüzden bu konunun yakın zamanda çözüme kavuşması zor görünüyor. Ancak eğer günün sonunda IRS haklı bulunursa, Amerikalı teknoloji devi bir anda 30 milyar dolar ödemek zorunda kalabilir. Öte yandan mahkeme IRS’i haksız bulsa dahi bu verginin tamamını silmeyecektir. Bu yüzden şirketin en iyi ihtimalde bile 15-20 milyar dolar vergi ödemesi bekleniyor.

Honor Play 50 Plus resmen tanıtıldı