Meta bir işten çıkarma dalgasına daha hazırlanıyor

Meta Threads şimdiden beğeni topladı

Geçtiğimiz yılın sonunda 11 bin çalışanını işten çıkaran Meta’da sular durulmuyor. Şirket, bir işten çıkarma dalgasına daha hazırlanıyor.

Bir süredir tüm dünyada etkilerini hissettiren küresel finansal kriz, teknoloji dünyasını da derinden etkiledi. Bunun sonucu olarak pek çok şirket kemer sıkma politikalarını devreye soktu. Bu da teknoloji dünyasında çok sayıda çalışanın işten çıkarılmasına sebep oldu. Maliyetleri kısmak için çalışanlarını işten çıkaran bu şirketlerden biri de Meta oldu. Amerikalı internet devi, geçtiğimiz yılın kasım ayında 11 bin çalışanını işten çıkardı.

Şirket halihazırda iş gücünün yüzde 13’üne veda ettiği için kan kaybının burada durabileceği düşünülüyordu. Ancak gelen bilgiler şirkette işten çıkarmaların sonunun gelmediğini gösteriyor. Bloomberg tarafından paylaşılan bilgilere göre Meta, bir işten çıkarma dalgasına daha hazırlanıyor.

meta

Şirketin bu kez kaç çalışanla yollarını ayıracağı şimdilik belirsizliğini koruyor. Ancak Bloomberg tarafından paylaşılan bilgilere bakılırsa bu sorunun cevabını almak için uzun süre beklememiz gerekmeyecek. Çünkü şirketin yeni işten çıkarmalara bu hafta başlayacağı söyleniyor.

Dünyanın en büyük internet şirketlerinden birinin bu kadar fazla çalışanını işten çıkarması, şirketteki krizin boyutunu ortaya seriyor. Bildiğiniz gibi Mark Zuckerberg’in MetaVerse konusundaki ısrarı, şirketin herhangi bir karşılık alamadan milyarlarca dolar yatırım yapmasına sebep oldu. Buna bir de Facebook’un aktif kullanıcı sayısının düşmesi eklenince, şirket kendisini zorlu bir sürecin içinde buldu. Bunun bedelini ödeyen de çalışanlar oldu.

Google I/O 2023’ün tarihi açıklandı