Meta, bazı WhatsApp hesaplarını kapattı

Meta, büyük bir para cezasına çarptırılabilir

Meta seçimler göz önüne alınınca çalışmalarını hızlandırdı. İşte tüm detaylar.

Meta, ABD’deki seçimler ile ilgili karmaşalara dahil olan WhatsApp hesaplarını engelledi. Raporunda, faaliyetin izini, FBI’ın daha önce Trump ve Harris kamplarının üyelerini hedef alan bir kimlik avı kampanyasıyla ilişkilendirdiği APT42’ye kadar takip ettiği ortaya çıktı. Şirket, WhatsApp’taki şüpheli faaliyetin “İsrail, Filistin, İran, ABD ve İngiltere’deki bireyleri hedef almaya çalıştığını” söyledi. Ayrıca, her iki başkan adayıyla bağlantılı kişilerin de aralarında bulunduğu siyasi ve diplomatik yetkililere de odaklanıldığı görülüyor.

Meta, büyük bir para cezasına çarptırılabilir

WhatsApp’taki kötü niyetli hesaplar AOL, Google, Yahoo ve Microsoft’un teknik destek temsilcileri gibi davrandılar ancak Meta, hedef alan hesapları kolayca ayıkladı. Tüm bu olanlar şirketi bir soruşturma başlatmak zorunda bıraktı. Meta, faillerin çabalarının başarısız olduğuna inandığını ve hedef hesapların ele geçirildiğine dair herhangi bir kanıt görmediğini söyledi. Yine de kötü niyetli faaliyetleri kolluk kuvvetlerine bildirdi ve her iki başkanlık kampanyasıyla da bilgi paylaştı.

Bu ayın başlarında Google, APT42’nin yıllardır İsrail ve ABD’deki yüksek profilli kullanıcıları nasıl hedef aldığını ayrıntılarıyla anlatan bir rapor da yayınladı. Şirket, “Başkan Biden, Başkan Yardımcısı Harris ve eski Başkan Trump ile bağlantılı kişilerin hesaplarını” ele geçirmeye yönelik “başarısız girişimler” gözlemlediğini söyledi. Google, APT42’nin saldırılarını “başarısız” olarak nitelendirirken, grup en az bir yüksek profilli kurbanın hesabına başarıyla sızmıştı.

Uzay İstasyonunda Mahsur Kalan Astronotların Akıbeti Bugün Belli Olacak