Meta, Apple Vision Pro’nun Rakibi Olacak Gözlüğünü İptal Etti

Meta, Facebook'tan Threads'e çapraz gönderileri test ediyor

Meta bir süredir Apple’la rekabet etmek için yeni bir gözlük üzerinde çalışıyordu. Son havadislere göre cihaz gün ışığını görmeden rafa kaldırıldı. Detayları biraz daha yakından inceleyelim.

The Information’ın haberine göre Meta, Apple Vision Pro’nun rakibi olarak geliştirdiği La Jolla kod adlı gözlüğü iptal etti. Bu gözlük üzerindeki çalışmalar geçtiğimiz kasım ayında başlamıştı ve cihazın 2027 içinde çıkması bekleniyordu. Meta gözlüğün maliyetini 1000 dolarında altında tutmayı hedefliyordu. Fakat raporda cihazda MicroLED ekranlar kullanılmasından dolayı maliyetin yükseldiği ve şirketin de bu yüzden projeden vazgeçtiği vurgulanıyor.

Apple da 3500 dolarlık Vision Pro’da büyük bir başarı elde edemedi. Cupertino’lu firma Vison Pro’nun satışlarını istediği noktaya yükseltemedi. Bu durum Vision Pro gibi üst düzey başka gözlükler için yeterli pazar ve talep olmadığını gösteriyor.

meta

Meta’nın CTO’su Andrew Bosworth, La Jolla’nın ismini direkt vermeden konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Her zaman geliştirme aşamasında olan projelerimiz ve prototiplerimiz var. Ancak bunların hepsini üretime geçirmiyoruz. Bazı projelerde ilerliyoruz, bazılarını pas geçiyoruz. Her zaman bu tür karar alınabilir. Bazen iddialara, söylentilere dayanan hikayeler oluyor. Böyle hikayeler asla gerçeği yansıtmaz.”

La Jolla’nın geliştirilmesi belki daha sonra devam edebilir, belki de tamamen kenara atılmış olabilir, ama sonuç ne olursa olsun Meta halen Ventura kod adlı uygun fiyatlı bir Quest üzerinde çalışıyor. Bu cihazın yıl sonundan önce piyasaya çıkma ihtimali var. Quest 4’ün ise 2026’da gelmesi bekleniyor.

iPhone 16’nın Tanıtım ve Çıkış Tarihi Belli Oldu