Meta, Trump’ın Facebook ve Instagram hesaplarını geri yükledi

Meta, Trump'ın Facebook ve Instagram hesaplarını geri yükledi

Söz verdiği gibi Meta, eski başkan Donald Trump’ın Facebook ve Instagram hesaplarını iki yıl sonra geri yükledi. İşte tüm detaylar.

Twitter ve diğer hizmetler gibi Meta da, Capitol Hill ayaklanmasına katılanları övdükten sonra Ocak 2021’de Trump’ı platformlarından kovdu. Şirket, kendisini süresiz olarak askıya almadan önce iki politika ihlali nedeniyle hesapları başlangıçta 24 saat kilitledi. Meta’nın Gözetim Kurulu, yasağın ele alınmasını eleştirenler arasında yer aldı.

Meta, Trump'ın Facebook ve Instagram hesaplarını geri yükledi

Şirket daha sonra Trump’ın hesaplarının iki yıl süreyle askıda kalacağını ve ardından durumu yeniden değerlendireceğini söyledi. Ocak ayının sonlarında, Meta’yı hesaplarını geri yüklemesi için zorladığı bildirildikten kısa bir süre sonra, Trump’ın yakında platformlara yeniden erişim sağlayacağı ortaya çıktı. Üçüncü kez Beyaz Saray’a aday olan Trump, her iki platformda da hiçbir şey yayınlamadı. “Özgür konuşma” uygulaması Truth Social ile bir anlaşması var, bu anlaşmaya göre sosyal medya gönderilerini önce orada paylaşmak zorunda ve en az altı saat boyunca başka hiçbir yerde paylaşamıyor.

Twitter, Trump’ın hesabını geçen yılın sonlarında hizmetinde geri yükledi, ancak Trump bir zamanlar en sevdiği sosyal medya platformuna da geri dönmedi. Geçtiğimiz yılların en tartışmalı isimlerinden olan Donalp Trump artık hesaplarını geri aldığına göre ve Twitter’ın da sahibi değiştiğine göre ne tarz içerikler paylaşacak bekleyip göreceğiz. Bu kapsamda tekrar yasaklanması da söz konusu olabilir.

Android 14 güncellemesi alacak Samsung telefonlar