Meta silinen Threads hesapları için alarma geçti

Meta, Threads aramasında bazı konuları engelliyor

Meta Threads uygulamasını yeni piyasaya sürdü. Görünüşe göre birisi Threads uygulamasını silerse Instagram hesabı da gidiyordu, ancak bu durum değişebilir. İşte tüm detaylar.

Diyelim ki Meta tarafından sunulan bir Threads hesabına kaydoldunuz. Yeni sosyal ağın size göre olmadığına karar verirseniz profilinizi silmek pek doğru bir karar olmayabilir, zira Instagram hesabınız da beraberinde gidebilir.  The Verge’in belirttiği gibi, Threads hesabını silen kişi Instagram hesabından da mahrum oluyor. Bir Threads hesabı açtığınızda, fotoğraf paylaşım uygulamasından profilinizi ve çevrelerinizi getirmek istiyorsanız kaydolmak için Instagram kimlik bilgilerinizi kullanabilirsiniz. Ancak bunu yaparak, her iki platformdaki hesaplarınız ayrılmaz bir şekilde bağlantılı hale gelecektir.

Meta silinen Threads hesapları için alarma geçti

Instagram başkanı Adam Mosseri, Threads’te yaptığı bir gönderide, Meta’nın sorunun farkında olduğunu ve şu anda Threads hesabınızı ayrı olarak silmenize izin vermenin bir yolunu aradığını söyledi. Şirket ayrıca, uygulamada hala eksik olan özellikler üzerinde çalışıyor. Şimdilik, profilinizi ve içeriğinizi gizlemeniz mümkün. Not olarak, Instagram hesabınıza bağlı olmayan bir e-posta veya telefon numarasıyla da bir Threads hesabına kaydolabilirsiniz, böylece iki platformu tamamen ayrı tutabilirsiniz.

Meta, Threads’i daha iyi bir zamanda başlatamazdı. Twitter kısa süre önce en hevesli kullanıcıları bile hayal kırıklığına uğratan değişiklikler yaptı. Önce oturum açmamış kişilerin tweet’leri görmesini engelledi – ancak kullanıcıların oturum açmasını isteme konusunda sessizce geri adım attı – ve ardından kullanıcıların günde kaç gönderi görebileceği konusunda katı bir sınır koydu. İlk yedi saat içinde yaklaşık 10 milyon kullanıcı bir Threads hesabına kaydoldu.

Apple güncelleme yaptı! Artık visionOS uygulamaları destekleniyor