Apple güncelleme yaptı! Artık visionOS uygulamaları destekleniyor

apple

Apple, TestFlight uygulamasını visionOS beta uygulamalarını destekleyecek şekilde güncelledi. Geliştiriciler yakın zamanda karma gerçeklik gözlüğü için tasarladıkları uygulamaları TestFlight’ta kullanabilecekler.

TestFlight, Apple‘ın işletim sistemleri için geliştirilen uygulamaların test edildiği bir hizmet. Şimdi bu platforma visionOS uygulamaları da dahil edildi. Cupertino merkezli dev yaptığı açıklamada, “TestFlight artık visionOS uygulamalarını destekliyor. Bunun yanı sıra iOS ve iPadOS uygulamalarının visionOS üzerinde test edilmesini de sağlıyor” dedi.

Şu anda hiçbir geliştiricinin elinde kullanabileceği Vision Pro gözlüğü yok, ancak teknoloji devi bu ay içinde gözlük için geliştirici kitleri sunmayı planladığını söyledi. Bu kitlerin nasıl çalıştığına dair herhangi bir ayrıntı verilmiş değil, sonuç olarak Cupertino’lu şirket, kitlerin test ve uygulamaların tasarlanması için fırsat sunacağını vurguladı. Söz konusu Vision Pro geliştirici kitleri için başvuru yapmak gerekiyor.

apple

Teknoloji devinin 2020 yılında sunduğu son geliştirici kiti, içinde Apple’ın kendi işlemcisi bulunan bir Mac Mini modeliydi. Geliştiricilerin Intel’den Apple işlemcisine geçiş yapmalarına yardımcı olmayı sağlamıştı. Şirket, Mac Mini kitleri 500 dolara sattı. Fakat geliştiriciler test programı sonunda test kitlerini iade etmek zorunda kaldı. Apple, Vision Pro’nun geliştirici kitinde de benzer bir yol izleyebiliyor.

Ek not olarak şunu belirtelim, TestFlight’ın en son sürümü iOS 17, iPadOS 17, macOS Sonoma, tvOS 17 ve watchOS 10 için Xcode 15 beta ile hazırlanmış uygulamaları da destekliyor.

Honor Pad X9, altı hoparlörlü ses sistemi ile piyasaya sürüldü