Meta reklam cezası dudak uçuklatıyor: Tarihi seviyede

Meta 600.000'den fazla hesabın çalınması ile uğraşıyor

Meta reklam cezası adeta dudak uçuklattı. Hadi gelin merak edilen bütün detaylara birlikte bakalım.

Dünyanın en büyük sosyal medya platformu olarak bilinen Meta reklam cezası aldı. İrlanda veri koruma komisyonu tarafından verilen bu ceza ile birlikte şirket çok ciddi bir ödeme yapmak zorunda kalacak. ABD merkezli teknoloji devi yüz milyonlarca dolar ödeyecek.

Meta birçok defa reklamlar nedeniyle tartışmalara neden olmuştu. Özellikle Facebook ve Instagram platformlarında gösterilen reklamlar şirketi çok zor durumda bırakıyor. Yaşanan kural ihlalleri Avrupa Birliği tarafından da yakın gözlem altında.

Meta reklam cezası yüz milyonlarca dolar oldu

Avrupa Birliği tarafından Meta’ya 222 milyon dolarlık bir ceza verilmişti. Bu ceza toplamda 413 milyon dolar seviyesine kadar yükseldi. Avrupa Birliği genel veri koruma tüzüğü yürürlüğe girdikten hemen sonra şirket yakın takibe alınmıştı.

Meta reklam cezası

Benzer gelişmeler İrlanda tarafından da yaşandı. Ortaya çıkan detaylara göre İrlanda veri koruma komisyonu şirkete ek cezalar çıkarıyor. Böylece Facebook ve Instagram reklamları nedeniyle şirket yüz milyonlarca dolar ceza ödemek zorunda kalacak.

Meta yeni önlemlere yönelecek

Yaşanan tüm bu gelişmeler nedeniyle yüksek bir ihtimalle Meta yeni bazı önlemler almaya başlayacak. Bu önlemler ile birlikte kullanıcı verilerinin daha büyük bir güvenlik içerisinde olacağı tahmin ediliyor. Yani en azından öyle olması gerektiği düşünülüyor.

Meta reklam cezası önümüzdeki aylarda ödenmek zorunda. Bunun Meta için büyük bir anlam ifade ettiği ortada. Şirket zaten hisse senetlerinde bile ciddi sorunlar yaşıyordu. Konuyla ilgili gelişmeler geldikçe hızlı bir şekilde aktarmaya devam ediyoruz.

Bilgisayar sektörü şimdiye kadarki en büyük düşüşünü gördü