En çok oynanan online oyunlar açıklandı! PUBG ve CoD rekabeti!

PUBG MOBILE

Mobil platformların oyun dünyasına girmesiyle birlikte tüm dengeler değişti. Özellikle geçtiğimiz yıl, PUBG, CoD gibi oyunlar mobil platformlarda fırtınalar kopardı. Peki ama geçtiğimiz yıl en çok oynanan online yapımlar hangileriydi? İşte konunun detayları.

En çok oynanan online oyunlar açıklandı! PUBG ve CoD rekabeti! Türkiye’de en çok oynanan online yapımlar belli oldu. Listeye göre Garena Free Fire, ülkemizde son zamanların tüm kategorilerdeki en popüler oyunu olan PUBG Mobile’ı geride bırakarak 2021’in ilk aylarında en çok oynanan ücretsiz online oyunu oldu.

Xbox Series S

111dots Studio tarafından geliştirilen ve Garena tarafından 30 Eylül 2017 yılında piyasaya sürülen Garena Free Fire, 2019 yılında dünya çapında en çok indirilen mobil oyun olmuş, popülerliği nedeniyle Google Play tarafından ¨Çığır Açan Oyun¨ (Best Breakthrough Game) ödülüne layık görülmüştü. Her geçen yıl aktif kullanıcı sayısını ve hasılatını artırmayı başaran Garena Free Fire, bu başarısını ülkemizde de sürdürdü.

PUBG: BATTLEGROUNDS

Türkiye’de en çok oynanan online oyunlar

PUBG Mobile
Call of Duty: Mobile
Valorant
Call of Duty: Warzone
LifeAfter
Arena of Valor
Lords Mobile
Mobile Legends
League of Legends

PUBG 60 FPS

En çok oynanan 10 free-to-play oyundan yedisini mobil, ikisini PC, birini konsol kategorisindeki oyunlar oluştururken, bu oyunlardan dördü MOBA, üçü battle royale, ikisi FPS ve biri survival türünde.

Görünen o ki artık oyun sektörü de önemli ölçüde mobil tarafa doğru kaymış durumda. En çok oynanan online oyunlar açıklandı! PUBG ve CoD rekabeti!

Mortal Kombat filmi korsana yenik düştü