Meta bazı Reality Labs projelerini iptal ediyor

Meta bazı Reality Labs projelerini iptal ediyor

Facebook’un meta veri tabanına dönüşü dağınık bir süreç olmaya devam ediyor. Reuters’e göre, şirketin donanım çabalarına ve diğer metaverse girişimlerine ev sahipliği yapan Reality Labs bölümü, bazı projelerini kesecek. İşte detaylar.

Hangi projelerin etkileneceği belli değil, ancak Meta CTO’su Andrew Bosworth’un çalışanlara şirketin bir zamanlar planladığı işlerin bir kısmını artık karşılayamayacağını ve diğer bazı projelerin “erteleneceğini” söylediği bildirildi. Haber, Meta’nın şirketi sosyal ağ yerine sanal gerçeklik ve meta evren etrafında yeniden yönlendirme konusundaki iddialı planına darbe vuran en son gelişme. Şirket, 2021’de Reality Labs’ta 10 milyar dolar kaybetti ve 2022’de önceki yıllara göre daha az çalışanı işe almayı planlıyor.

Meta bazı Reality Labs projelerini iptal ediyor

Aynı zamanda, şirket görünüşe göre hala bu sonbaharda beklenen “üst düzey” VR kulaklığı olan Project Cambria’ya takılıyor. Şirket CEO’su Mark Zuckerberg, “geliştiricilerin yepyeni bir karma gerçeklik deneyimi oluşturmasını sağlayacak” cihaz için “renk geçiş teknolojisi” hakkında yeni ayrıntılar verdi. Şirket ayrıca Reality Labs için genel merkezin dışında ilk fiziksel perakende mağazasını açtı. Facebook şirketin vizyonunda ve gelecek planlarında ciddi değişiklikler yapma yolunda ilerliyor. Hal böyle olunca da bu süreç bazen beklenenden çok daha yavaş da ilerleyebiliyor. Bu süreçte şirket beklediği kazancı elde edemediği için bazı kesintiler de yapmak zorunda kalıyor desek yanlış olmaz.

Xperia 1 IV, 4K OLED ekran ve Snapdragon 8 Gen 1 ile piyasaya sürüldü