Meta Orion, Apple’ın Gözünü Korkuttu

apple vision pro

VR/AR başlıkları konusunda devrim yaratma potansiyeline sahip olan Meta Orion, Apple’ın gözünü korkuttu. Şirket bu alanda geri adım atabilir.

Amerikalı teknoloji devi Apple, geçtiğimiz yıl lansmanını gerçekleştirdiği Apple Vision Pro ile sanal gerçeklik alanına adım attı ve yıllar sonra ilk kez ürün yelpazesine kayda değer bir kategori daha ekledi. Ne var ki Apple Vision Pro, kullanıcı nezdinde beklenen etkiyi yaratmadı. Apple VR/AR başlığı ilgiyle karşılanmış olsa da yüksek fiyatı bu cihazı sadece belli bir kitlenin aldığı, sınırlı satışa sahip bir lüks ürününe çevirdi. Bu da Vision Pro satışlarının altında kalmasına sebep oldu. Nitekim Apple da bu durumun farkında olduğu için Vision Pro’nun halefi yerine, daha düşük maliyetli bir versiyonunu hazırlamaya karar verdi.

Ancak Apple Vision Pro’nun maliyetini düşürmek için uğraşırken, rakipleri bu alanda kayda değer adımlar atıyor. Bu adımların başında ise Meta geliyor. Bildiğiniz gibi Meta (eski adıyla Facebook), bu hafta önemli bir etkinlik düzenledi ve yeni VR/AR başlıklarını görücüye çıkardı. Bu etkinliğin belki de en dikkat çekici ürünü ise, şimdilik prototip aşamasında olan Meta Orion oldu. VR/AR başlıkları konusunda devrim yaratma potansiyeline sahip olan Meta Orion, Apple’ın da gözünü korkuttu. Öyle ki şirketin şimdi bu alandaki tüm stratejisini yeniden gözden geçirdiği söyleniyor.

meta orion

Bloomberg’den Mark Gurman’ın haberine göre Apple, Meta Orion’u gördükten sonra bu alandaki tüm stratejisini yeniden gözden geçirme kararı aldı. Çünkü Apple’ın bu alanda piyasadaki en iyi ürünü çıkarması pek mümkün görünmüyor. Bu yüzden şirketin bu alanda direksiyon kırıp farklı bir yöne girmesi gerekebilir. Bu noktada ön plana çıkan seçeneklerden birinin de Ray-Ban Meta’ya benzeyen, daha kullanıcı dostu VR/AR başlıkları geliştirmek olduğu söyleniyor. Şirketin bir diğer seçeneği de mevcut yolunda devam edip, bu alanda Meta’nın arkasında kalmaya bir nevi razı olmak.

Apple markası kendi başına kullanıcı çekmeye yettiği için, Meta Orion gibi çok daha üstün cihazlar çıkarsa da Vision Pro’yu tercih eden kayda değer bir kitle olacaktır. Günün sonunda Apple’ın bu kitleyle yetinmekten başka çaresi kalmayabilir. Çünkü şu anda VR/AR teknolojileri konusunda Meta, Apple’ın birkaç adım önünde yer alıyor.

PlayStation Plus’ın Ekim Oyunları Belli Oldu