Meta Messenger ve Instagram Sohbeti Birbirinden Ayıracak

Meta algoritması ile mercek altında

Meta Messenger ve Instagram sohbetlerini birbirinden ayırıyor. İşte tüm detaylar.

Meta, yakında Instagram’da Facebook arkadaşlarınızla sohbet etmenize olanak tanıyan bir özelliği kaldıracak. Şirket, Aralık ortasından itibaren 2020’de eklediği platformlar arası entegrasyonun bağlantısını kesecek. Bunu yapmak için bir neden sunmadı ancak 9to5Google’ın tahminine göre AB’deki düzenleyici sonuçlardan kaçınmak mantıklı bir neden gibi görünüyor. 2019’da duyurulan isteğe bağlı platformlar arası entegrasyon, bir yıl sonra hayata geçirildi ve şirketin en popüler iki hizmeti arasındaki çizgiler bulanıklaştı. Messenger Başkan Yardımcısı Loredena Crisan o dönemde şöyle demişti: “Tıpkı bugün bir Yahoo hesabınız varsa bir Gmail hesabıyla konuşabildiğiniz gibi, bu hesaplar da birbirleriyle paylaşılan protokol olan Messenger aracılığıyla konuşabilecek.”

Meta, Threads gönderilerini artık gözümüze sokmayacak

Meta, “Aralık 2023 ortası” geldiğinde artık Instagram’dan Facebook arkadaşlarınızla yeni sohbetler veya çağrılar başlatamayacağınızı söylüyor. Instagram’da Facebook hesaplarıyla mevcut görüşmeleriniz varsa bunlar salt okunur hale gelecek. Ayrıca Facebook hesapları artık etkinlik durumunuzu göremeyecek veya okundu bilgilerini görüntüleyemeyecek. Son olarak, Facebook hesaplarıyla yapılan mevcut sohbetler her iki platformda da gelen kutunuza taşınmayacak.

Yasalara göre eğer bir şirket gelir eşiğini aşarsa bir önceki yıla ait toplam küresel cironun yüzde 10’u oranında maksimum ceza uygulanabilir. Bu yaptırımın yönetim organına sağladığı “risk” göz önüne alındığında, belki de Meta Instagram / Facebook çapraz mesajlaşma özelliğinin riske girmeye değmeyeceğini düşündü.

Chery Modellerini Tercih Edenler Çin Seddi Ziyareti Kazanıyor