Meta kriz döneminde! Toplu işten çıkarımlar başladı

Meta, Wikipedia alıntıları ile ilgili güncelleme sundu

Şirket ilerideki daha yalın zamanlara hazırlanırken bazı Meta çalışanları işlerini kaybedebilir. The Information’a göre, Meta’nın Remote Presence Başkan Yardımcısı Maher Saba, yöneticilere Pazartesi günü gün sonuna kadar ekiplerinde “desteğe ihtiyacı olan” kişileri belirleme talimatı verdi. İşte detaylar.

Ayrıca yöneticilere kriz döneminde olduklarını ve vizyonlarını Meta olarak değiştirdiklerinden beri toparlanamadıklarını da belirtti. Bu ifadeye dayanarak, seçilen çalışanlar kendilerini kurtarma şansına sahip olacaklar. Ancak şirketin bununla ne kastettiği tam olarak net değil. Zira daha önceden Facebook olarak adlandırılan şirket isim ve vizyonda değişikliğe giderek kendini yenilemeye başladı.

Meta kriz döneminde! Toplu işten çıkarımlar başladı

Konuya aşina bir kişi Washington Post’a, işçilerin bunun toplu işten çıkarmalarla sonuçlanacak “performans iyileştirme planları” oluşturmak için kullanılacağından endişe duyduklarını söyledi. Açıklamada “Bir yönetici olarak, birinin Meta için net tarafsız veya olumsuz olmasına izin veremeyiz” ifadeleri kullanıldı. Şirketin bu aralar çalışanları ile problemler yaşadığı ortada. Çalışanlarına kürtaj hakkında konuşmama yasağı dahi bazı engeller koyan şirket şimdi toplu çıkarmalara da başlıyor.

Şirket CEO’su Mark Zuckerberg, bu ayın başlarında bir Soru-Cevap oturumu sırasında çalışanları şirketin “yakın tarihte gördüğü en kötü düşüşlerden birini” yaşadığı konusunda uyardı. Daha önce, bu yıl işe alımları yavaşlattığını söylemişti, ancak Meta, yeni mühendis işe alımları için hedef sayısını yaklaşık yüzde 30 oranında azalttığını açıkladığında o oturumdaydı. Zuckerberg, şirketin çalışanlarının beklentilerini artıracağını ve onlara daha agresif hedefler vereceğini de duyurdu. “Sanırım bazılarınız buranın size göre olmadığına ve kendi seçimimin benim için sorun olmadığına karar verebilir. Gerçekçi olarak, muhtemelen şirkette burada olmaması gereken bir sürü insan var,” dedi.

OnlyFans modelinin kazancı dudak uçuklattı! Boşuna çalışıyoruz!