Meta ilk AR gözlüklerini 2024’te piyasaya sürecek

Meta ilk AR gözlüklerini 2024'te piyasaya sürecek

Meta, geleceğini artırılmış gerçeklik ve metaverse üzerine kurma konusunda bariz bir şekilde istekliydi. Ancak The Verge’den yeni bir rapor, sosyal medya devinin tam olarak ne sunmayı umduğuna ışık tuttu diyebiliriz. İşte detaylar.

Anonim kaynaklara göre Meta, Project Nazare girişiminin bir parçası olan ilk AR gözlüklerini 2024’te piyasaya sürmeyi hedefliyor. 2026’da “daha hafif, daha gelişmiş” bir model ve 2028’de üçüncü bir yineleme elde edeceğiz. İlk model, telefonunuzlardan bağımsız çalışacak ancak bilgi işlem kısmı için “telefon şeklinde bir cihaza” ihtiyacınız olacak. Kontrol için ise elektrik darbesi tabanlı bir bileklik gerekecek.

Meta ilk AR gözlüklerini 2024'te piyasaya sürecek

Bu ilk modelin sözde Android tabanlı olduğu ve 3D görseller, göz izleme, dışa bakan bir kamera, stereo ses, nispeten geniş bir görüş alanı ve “sosyal olarak kabul edilebilir” bir görünüm ile “tam” AR deneyimi sunması bekleniyor. En önemli özelliği, Meta’nın geçen sonbahardaki büyük marka değişikliğine eşlik eden bir videoda resmedildiği gibi, diğer insanların “hologramları” ile iletişim halinde olması. CEO Mark Zuckerberg, görünüşe göre bunun basit görüntülü görüşmeden daha sürükleyici bir deneyim sağlayacağına inanıyor.

Teknoloji firması ayrıca, daha az egzotik giyilebilir bir cihaz piyasaya sürecek. Hypernova lakaplı bir çift telefon eşleştirilmiş akıllı gözlük, küçük bir ekran aracılığıyla bildirimleri gösterecek. Hypernova da 2024’te piyasaya çıkacaktı. İlk Project Nazare gözlükleri için satış beklentileri mütevazı diyebiliriz. Meta, meraklılarına ve geliştiricilere yalnızca “onbin adet” gözlük satabileceğini duyurdu. Ancak Zuckerberg bu konuya fazlasıyla önem veriyor.

Apple Watch cihazları yakında uydu bağlantısı desteğini alacak