Yahoo Bir Kez Daha Beklentilerin Altında Kaldı

Yahoo 575

Son yıllarda bir türlü istediği başarıyı yakalayaman internet devi Yahoo, bu çeyrekte de beklentilerni altında kalarak değer kaybetmeye devam etti.

2012 yılında Yahoo‘nun yeni CEO’su olarak seçilen Marissa Mayer önderliğinde köklü bir değişim sürecine giren Amerikalı internet devi teknoloji dünyasındaki etkinliğini arttırmak için önemli yatırımlar yapıyor olsa da, bu durum firmanın istenilen gelirleri elde etmesini bir türlü sağlamıyor. Mayer göreve başladığından beri mali beklentileri karşılamakta zorlanan Yahoo!, bu mali çeyrekte de beklentilerin altında kalarak değer kaybetmeye devam etti.

Yahoo_DG

Geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısıyla geride bıraktığımız mali çeyreğin sonuçlarını açıklayan Yahoo‘nun bir kez daha beklentilerin altın kalması, Wall Street’teki yatırımcıları da endişelendirdi. Yahoo’nun geleceğinin pek de parlak olmadığını düşünmeye başlayan yatırımcıların endişelerini gidermek için bir açıklama yayınlayan firma yöneticisi Ken Goldman, masrafları azaltmak için ellerinden geleni yapacaklarını açıkladı. Ancak Goldman’ın bu açıklamasını yatırımcıları ikna etmemiş olacak ki, firmanın hisse değerinde dün kayda değer bir düşüş yaşandı.

Öte yandan firmanın yıllardır devam eden değişim sürecinde yavaş yavaş sona geliyor olması ve Mozilla’yla imza attığı yeni anlaşma Yahoo’nun önümüzdeki dönemde toparlanabileceği yönündeki umutları güçlendiriyor.

Yeni Mass Effect Hakkında Detaylar Sızdırıldı