Samsung’dan Rekor Kar

samsung9

#İŞBİRLİĞİ

2013 yılı üçüncü çeyrek verilerini açıklayan Samsung, beklentiler doğrultusunda rekor kazanç elde ettiğini bildirdi. Bu yükseliş devam edecek mi bilinmez ancak şirket finansal açıdan mükemmel bir dönem yaşıyor.

Yeni yıla yaklaştığımız şu günlerde birçok şirketin ve tabi teknoloji devlerinin üçüncü çeyrek raporları gelmeye devam ediyor. Buna göre Güney Koreli Samsung  kazanç tablolarında geçen yılın aynı dönemine nazaran yaklaşık  %26 büyümeye imza attı. Ortalama 85 milyon ile 89 milyon arasında cihaz satışı yapan Samsung, 10 milyar doları kar olmak üzere toplamda 55 milyar dolar gelir açıkladı.samsung

Özellikle uyguladığı fiyat politikası neticesinde daha geniş kullanıcı yelpazesine ulaşmayı başaran Samsung, bir önceki çeyreğe göre net karı ise %7 arttırdı. Piyasaya sürülen tablet ve akıllı telefonların yanı sıra Galaxy Gear tarzı giyilebilir teknolojilerle sektördeki yerini güçlendiren firmanın önümüzdeki dönemlerde de aynı ivmeyi sürdürmesi bekleniyor.Daha da önemlisi Apple ile giriştikleri psikolojik savaşında üstesinden geliyorlar.