Meta 600.000’den fazla hesabın çalınması ile uğraşıyor

Meta hız kesmeden işten çıkarmalara devam ediyor

Meta güvenlik ile ilgili ciddi bir problemle uğraşıyor. Şirket, gözetim şirketine 600.000’den fazla hesabı çaldığı iddiasıyla dava açtı. İşte detaylar.

Meta, 600.000’den fazla Facebook kullanıcısının profilinden veri çalmak için on binlerce sahte hesap oluşturmakla suçladığı Voyager Labs’a dava açtı. Gözetim şirketinin gönderiler, beğeniler, arkadaş listeleri, fotoğraflar ve yorumlar gibi bilgilerin yanı sıra gruplardan ve sayfalardan diğer ayrıntıları aldığını söylüyor. Meta, Voyager’ın Gözetim Yazılımını kullanarak faaliyetini gizlediğini ve şirketin ayrıca kar amacıyla satmak ve lisanslamak için Instagram, Twitter, YouTube, LinkedIn ve Telegram’dan veri topladığını iddia ediyor.

Meta 600.000'den fazla hesabın çalınması ile uğraşıyor

Gizmodo tarafından alınan şikayette sosyal medya devi, bir yargıçtan Voyager’ı Facebook ve Instagram’dan kalıcı olarak yasaklamasını istedi. Dosyada, “Davalı’nın hukuka aykırı eylemlerinin doğrudan bir sonucu olarak Meta, onarılamaz bir zarara uğradı ve uğramaya devam ediyor” ifadeleri yer aldı.  Sosyal medya devi, Voyager’ın eylemlerinin “soruşturma masrafları da dahil olmak üzere, mahkemede kanıtlanacak bir miktarda zarara uğramasına” neden olduğunu söyledi.

Şirket, bir blog gönderisinde, Voyager’a bağlı hesapları devre dışı bıraktığını ve bunun hüküm ve politikalarını uygulamak için dava açtığını belirtti. Meta’nın platform icra ve dava direktörü Jessica Romero, “Voyager gibi şirketler, hedefledikleri kullanıcılara ve hangi amaçla olursa olsun, insanlara suç işlemek için profil çıkarmanın bir yolu da dahil olmak üzere, herkese kazıma hizmetleri sağlayan bir endüstrinin parçasıdır.” . “Bu sektör, insanların toplulukları, aileleri ve arkadaşları ile gözetimsiz veya hesap vermeksizin ve insanların medeni haklarını ihlal edebilecek bir şekilde paylaştığı bilgileri gizlice topluyor.”

 

Uydu özelliği iPhone 15 ve 15 Plus’ta kullanılabilir olacak