Twitter “Sizin İçin” arayüzü, masaüstü kullanıma sunuluyor

Twitter "Sizin İçin" arayüzü, masaüstü kullanıma sunuluyor

Twitter son zamanlarda bir çok yenilik getirdi. Özellikle Elon Musk’ın satın almasından sonra bir çok şey değişti, bunlardan biri de Sizin İçin özelliğiydi. Şimdi bu özellik web’e geliyor. İşte detaylar.

Twitter bu hafta başlarında iOS cihazlarında kullanıma sunulan “Sizin İçin” sekmesini masaüstü web tarayıcılarına yaymaya başladı. Yeni arayüz, daha önce platformun algoritmik olarak oluşturulmuş ve ters kronolojik beslemeleri arasında geçiş yapmanızı sağlayan “ışıltı” simgesinin yerini alıyor.

Twitter "Sizin İçin" arayüzü, masaüstü kullanıma sunuluyor

The Verge’in belirttiği gibi, Sizin İçin sekmesi, güncelleme web tarayıcınızda kullanıma sunulduktan sonra platformu ilk ziyaret ettiğinizde gördüğünüz varsayılan görünüm olacak. Bununla birlikte, masaüstü sürümü, Twitter’ın güncellenmiş iOS uygulamasının yaptığı gibi sizi For You beslemesine bağlı kalmaya zorlamıyor gibi görünüyor. Elon Musk devraldığından beri çoğu şey değişti ancak bu değişimlerin bazıları pek iyi de olmadı.

Cuma günü platform, yeni arayüzün “yakında” Android cihazlarda kullanıma sunulacağını söyledi. Şirket benzer bir özelliği 2022’de tanıttı ancak geçen yılın sonunda Musk, Twitter’ın değişiklikle birlikte ilerleyeceğini tweetledi. O sırada “Ana zaman çizelgesi, en üstteki, en sondaki, trend olan ve takip eden konular arasında kolayca yandan kaydırmaya izin vermelidir” dedi. Platform bir çok değişiklikten geçti ancak çoğu konuda başarısız bir imaj çizdi de denebilir. Bu kapsamda yenilikler ile bu durum değiştirilmek isteniyor diyebiliriz.

Uydu özelliği iPhone 15 ve 15 Plus’ta kullanılabilir olacak