One UI 7 Beta’nın çıkışı neden gecikti?

Samsung might delay the Android 15 beta with One UI 7 update

Samsung’un merakla beklenen One UI 7 beta sürümünün ertelenmesi, teknoloji dünyasında hayal kırıklığı yaratmış gibi görünüyor.

Android 15 tabanlı One UI 7 beta yeni arayüzün başlangıçta bu ayın başlarında Galaxy S24 serisine gelmesi planlanıyordu, ancak bir dizi erteleme yaşandı ve Samsung’un beta sürümünü yayınlamaya hazır olmadığı ortaya çıktı.

One UI 7 Beta

Güvenilir kaynaklardan Ice Universe, gecikmenin ana nedeninin One UI 7 beta’nın kararlılık sorunları olduğunu belirtiyor. Samsung, kullanıcılarına en sorunsuz deneyimi sunmak amacıyla bariz hataları düzeltmek için beta sürümünü yayınlamadan önce daha fazla çalışma yapmak istiyor. Sammobile ise farklı bir sebep sunuyor: One UI 6.1.1 güncellemesinin yavaş yayılması. Bu güncelleme özellikle Galaxy tabletler ve katlanabilir cihazlar için planlanmış olsa da, Galaxy S serisi gibi eski üst düzey telefonlara da geleceği bildiriliyor. One UI 6.1.1’in ek cihazlara genişletilmesi, One UI 7 beta sürümünün ertelenmesine neden olmuş olabilir.

Son gelen haberlere göre, One UI 7 beta sürümünün Eylül ayına ertelendiği bildirildi. Yayınlandığında, Galaxy S24 serisi, Galaxy Z Fold 6 ve Galaxy Z Flip 6 bu beta sürümünü test edecek ilk cihazlar olacak. Beta programının, Samsung’un geçmişteki stratejisine uygun olarak aşamalı bir şekilde dünya çapında kullanıma sunulması bekleniyor. İlk etapta Güney Kore, Almanya ve ABD’deki kullanıcılar beta programına erişebilecek. Daha sonra Hindistan, Çin ve İngiltere gibi diğer bölgeler sırada olacak.

Galaxy S25 serisi Samsung OTA sunucusunda görüldü