Meta, çalışanların ofise dönüş tarihini açıkladı

Meta, çalışanların ofise dönüş tarihini açıkladı

Meta artık ofise tam dönüş için daha kesin bir zaman çerçevesine sahip. Tarih belli olsa da aynı zamanda işçilere bir süre daha evde kalma şansı tanınıyor. İşte detaylar.

Facebook’un ana şirketi Meta The Wall Street Journal‘a yaptığı açıklamada, ABD ofislerinin Ocak 2022’nin sonunda tamamen yeniden açılacağını, ancak bir “ofis erteleme programının” ABD ve Kanada’daki personelin dönüşünü üç ila beş ay geciktirmesine olanak tanıyacağını duyurdu. Yüz yüze çalışma konusunda henüz rahat değillerse, ancak uzun vadeli uzak bir pozisyon taahhüt etmek istemiyorlarsa, Haziran ayına kadar ofise dönmek için vakitleri olacak.

Meta, çalışanların ofise dönüş tarihini açıkladı

İnsan Kaynakları Başkan Yardımcısı Janelle Gale, Meta’nın Ocak ayında geri gelen çalışanlar için ofislerinde hala “sağlık ve güvenliğe öncelik vereceğini” söyledi. Hareket, Google’ın ofise dönüş planlarını daha da ertelemesinden birkaç gün sonra geldi. COVID-19 vakalarındaki artış ve Omicron varyantı hakkındaki belirsizlik, katı maske ve aşı gereklilikleri olsa bile her ofis çalışanının geri dönmesini zorunlu kılmanın güvenliği konusunda şüphe uyandırdı. Basitçe söylemek gerekirse, şirketlerin önemli bir dirençle karşılaşmadan ofis işleri talep etmesi uzun zaman alabilir. Özellikle Delta varyantı ABD vatandaşlarına zor günler yaşatmıştı. Şimdi ortaya çıkan yeni bir varyant daha mevcutken tüm çalışanlar ofise dönmek istemeyebilir. Şirketin çalışanları için tüm planları yakın zamanda belli olacaktır.

Monster Pusat Virtual 7.1 RGB Gaming Headset Lite oyuncu kulaklığı