İkinci el otomobil fiyatları tekrardan artmaya başladı

Bir süredir durağan seyreden 2. el otomobil fiyatları, sıfır otomobillere gelen Kasım zamları sonrasında tekrardan hareketlendi. Hali hazırda geçtiğimiz aya oranla yüzde 5 ile yüzde 10’a varan artışlar söz konusu. İşte detaylar.

İkinci el otomobil fiyatları tekrardan artmaya başladı! 2020 yılından beri otomobil fiyatlarında önlenemez bir yükseliş söz konusu. Çok değil 2 yıl öncesine kadar 10 bin TL’ye satılan Tofaş Şahin bile şu anda 100 bin TL olmuş durumda. Evet yanlış okumadınız. 100 bin TL! 2016 yılında bu paralara sıfır Egea almak mümkünken şimdilerde Şahin almak bile hayal oldu.

Tesla üçüncü çeyrekte 241.300 otomobil sattı!

Özellikle son 6 aydır otomobil fiyatlarında bir duraklama hakimdi. ÖTV matrahlarında yaşanan değişiklik, otomobil sektörünün pandemi öncesi dönemdeki üretim yoğunluğuna dönmesi fiyatların biraz daha makul seviyelere inmesine zemin hazırladı. Fakat bu durağanlık da çok uzun sürmedi.

İkinci el otomobil fiyatları

İkinci el otomobil fiyatları tekrardan artmaya başladı

Kasım ayında sıfır otomobil fiyatlarında yaşanan artış ikinci el otomobil fiyatlarının da bir anda zirveye tırmanmasına neden oldu.

Araç kiralama hizmetleri

Özellikle de 100 bin TL’nin altındaki ikinci el otomobillere yüzde 10’un üzerinde zam geldi. Çok değil kısa bir süre öncesine kadar 80 bin TL’ye satılan Şahin ve Doğan modellerinin fiyatı bir anda 90  – 100 bin TL’ye zıpladı.

Orta menzilde basit bir otomobil ise 300 bin TL’den aşağı değil. Görünen o ki önümüzdeki süreçte otomobil almak da pek kolay olmayacak.

Redmi K60 serisi, 67W şarj ile geliyor