LG Display iPhone 14 Pro için Oled Paneller sağlayacak

lf

Samsung ile Apple her ne kadar iki büyük rakip olsa da, tedarik konusunda anlaşmaları bulunuyor. Apple’a ekran üretiminde destek sağlayan Samsung işini LG Display’e kaptırabilir.

Bilindiği gibi şu an tüm iPhone 14 serisi modelleri, Samsung ekranları tarafından sağlanan panellerle doluydu. Ancak premium akıllı telefon üreticisi, premium iPhone 14 Pro modelleri için diğer tedarikçilerin panellerini kullanmaya karar verdi. Apple’ın artık iPhone 14 Pro’nun gelecek birimleri için LG Displays tarafından sağlanan panelleri kullanacağı bildiriliyor.

LG Display

Geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan haberlerde Apple ve LG Display arasında iPhone 14 Pro çeşitleri için OLED ekran tedariki konusunda görüşmelerin devam ettiği bildirilmişti. LTPO TFT Tipi OLED panellerin temini konusunda tartışmalar yaşandı. ETNews’ten bir kaynağa göre LG, Ekim ayının son haftasından bu yana 14 Pro için ekran panelleri tedarik etmeye başladı . Raporlara göre LG Display, Pro model tedarik zincirinin bir bileşen tedarikçisi olacaktı, ancak markanın kısıtlaması nedeniyle daha önce tedarik edememişlerdi. 

Samsung Display şimdi dört iPhone 14 modelinin tümü için ekran tedarik edecek, LG Display iki iPhone 14 modeli için ekran tedarik edecek ve BOE iPhone 14 için ekran tedarik etmeye devam edecek. Şirketin Apple ile ortaklığının iPhone 14 Pro sürümlerinin ötesine geçtiği bildiriliyor. Ekran yapımcısı görünüşe göre Apple’ın AR kulaklığı için mikro OLED ekranlar, yaklaşan iPhone modelleri için katlanabilir paneller ve OLED iPad tedarik zincirine girmeye çalışıyor.

LTPO OLED teknolojisi ilk olarak iPhone 13 Pro’da piyasaya sürülmesine rağmen, bu LG Display’in cihazları için Apple’a LTPO OLED sağlama konusundaki ilk girişimidir. LTPO yenileme hızı teknolojisinin ve yeni tanıtılan hap şeklindeki çentik oyukunun dahil edilmesi, üretimi tedarikçi için zorlaştırdı. Son iki yıldır Samsung Display, Apple’a mobil cihazlarda kullanım için LTPO OLED’ler sağladı.

Android 14 ile yeni dosya biçimi desteği gelecek