Meta avatarlar için yeniliklerini sundu

Instgaram algoritması yüzünden tekrar mercek altında

Meta, Quest kulaklıkları için v57 yazılım güncellemesini kullanıma sundu ve getirdiği en büyük değişikliklerden biri, avatarınızı gerçek benliğinizi daha iyi temsil eden bir hale getirme olanağı sağlaması. İşte detaylar.

Örneğin saçınız ve kaşlarınız için belirli bir renk seçtiğinizde, derinliğini ayarlamanıza olanak tanıyan bir kaydırıcıyı kullanarak avatarınıza daha fazla ince ayar yapabileceksiniz. Evet, bu artık avatarınızın ten rengini daha doğru seçebileceğiniz anlamına geliyor. Avatarınıza tam olarak istediğiniz renklerde makyaj ve yüz boyası da uygulayabilirsiniz. Ayrıca v57 güncellemesi, sanal gerçeklikte ve Meta Quest mobil uygulamasında görüntü mesajlarının gönderimini geri alma olanağı sağlayacak. VR’da görselin üzerine geldiğinizde veya uygulamada tıkladığınızda “Mesajı iptal et” seçeneğini göreceksiniz. Bunu yapmayı seçerseniz, her iki taraf da şeffaflık amacıyla bir mesajın kaldırıldığına dair bir bildirim alacak. Şu anda bu özel özellik Avustralya, Kanada, İzlanda, Yeni Zelanda, Güney Kore, İsviçre, Tayvan ve ABD’de mevcut.

Meta avatarlar için yeniliklerini sundu

VR’da oturum açtığınızda sizi karşılayan yayın farklı görünüyorsa bunun nedeni Meta’nın aynı zamanda Quest’in Keşfet akışını “Ufuk Akışı” olarak adlandırılan güncellenmiş bir akışla değiştirmesi. Yaşınıza uygun olduğu sürece yine de ilgi alanlarınızla alakalı içerikleri gösterecek. Son olarak, v57 güncellemesi, önceden belirlenmiş noktalarla sınırlı kalmak yerine Ev alanınız boyunca ışınlanmanıza olanak tanıyan serbest biçimli hareket kabiliyetini sunacak.

Apple, Qualcomm’la anlaşmayı uzattı! 5G yongasının durumu ne olacak?