Lenovo dünyanın en güçlü webcam’ini tanıttı

Lenovo

Lenovo, dünyanın en güçlü webcam’i olan ThinkSmart One Smart Collabration Bar’ı tanıttı.

Pandemi döneminde insanların evde çalışmaya başlamasıyla birlikte webcam kullanımı bir anda tavan yaptı. Hal böyle olunca iyi bir webcam ve mikrofona sahip olmak bir anda yıllardır olmadığı kadar önemli hale geldi. Pandemi döneminde yaşanan bu değişiklik, şirketlerin bu alana yaptığı yatırımı da arttırdı.

Son dönemde bu alana yatırım yapan şirketlerden biri olan Lenovo, dünyanın en güçlü webcam sistemi olan ThinkSmart One Smart Collabration Bar‘ı tanıttı. ThinkSmart One’da kullanılan işlemci, Intel Core i5-1135G7 CPU’dan bile daha güçlü.

ThinkSmart One Collabration Bar, ismindeki Collabration ifadesinden de anlaşılacağı üzere ekip çalışmasına uygun şekilde tasarlandı.

webcam

Las Vegas’ta düzenlenen InfoComm 2022’de tanıtılan ThinkSmart One, ekim ayında satışa çıkacak. Ancak Lenovo’nun yeni video konferans sisteminde kullandığı güçlü donanım, yüksek bir fiyat etiketini de beraberinde getiriyor. ThinkSmart One’ın çıkıştaki fiyatı 2599 dolar olacak.

Çok işlevli bu cihaz video konferanslar için ideal bir webcam sistemi olmasının yanı sıra çeşitli özelliklere sahip. İlk olarak bu sistemin parçası olan 10.1 inçlik tablet sistemden sökülerek de kullanılabiliyor. Windows 10 IoT Enterprise’dan güç alan ThinkSmart One, 8 GB RAM’i ve 256 GB depolama alanıyla çoğu iş laptopuna bile rakip olabilecek donanımlara sahip.

ThinkSmart One Collabration Bar’ın üstünde yer alan full HD kameraya iki hoparlör ve sekiz mikrofon eşlik ediyor. Böylece video konferanslarda katılımcıların sesleri farklı kanallardan iletilebiliyor. Cihazın üzerinde iki LAN girişi, üç HDMI girişi ve dört de USB girişi bulunuyor.

Formula 1 yarışlarını Netflix yayınlayabilir