Nokia akıllı saatten ilk görüntüler sızdırıldı

nokia

Nokia’nın Microsoft’a satılmadan önce üzerinde çalıştığı, Microsoft tarafından rafa kaldırılan akıllı saati Moonraker’dan ilk görüntüler internete sızdırıldı.

Nokia’nın telefon departmanı Amerikalı teknoloji devi Microsoft tarafından satın alınmadan önce birçok farklı proje üzerinde çalışıyordu. Bu projelerin büyük bölümü akıllı telefonlardan oluşurken, aralarında bir de akıllı saat vardı. Bu departman Microsoft’a satılınca, Lumia 930’la birlikte piyasaya sürülmesi beklenen Nokia akıllı saat de diğer projelerle birlikte rafa kaldırıldı.

O günden beri Nokia akıllı saatle ilgili yeni bir gelişme olsa da, geçtiğimiz günlerde akıllı saatin ilk görüntüler internete sızdırıldı. Böylece kullanıcılar rafa kaldırılan akıllı saati ilk kez görme şansı yakaladılar. Nokia’nın akıllı saati, o dönemde piyasaya sürülen diğer akıllı saatler gibi kare şeklinde bir tasarıma sahip. Sızdırılan görüntülerde akıllı saatin Microsoft’un Metro tasarımını kullandığı görülüyor.

Bugün piyasada mevcut olan diğer akıllı saatlerin sunduğu birçok özelliğe sahip olan akıllı saat sadece Lumia 930’la değil, tüm işletim sistemleriyle uyumlu olacaktı. Microsoft’un, Moonraker adını taşıyan bu akıllı saati Microsoft Band yüzünden iptal ettiği söyleniyor.

nokia-smartwatch (2)

Oculus Rift’in Çıkış Tarihi ve Fiyatı CES 2016’da Belli Olacak