Meta ücretli doğrulama programı ABD’de yayına giriyor

Instagram gönderilerini ve Reelslarını Yakın Arkadaşlarla sınırlayabileceksiniz

CEO Mark Zuckerberg, Instagram kanalında Meta için ücretli doğrulama programının bugünden itibaren ABD’de kullanıma sunulduğunu yazdı. İşte tüm detaylar.

Zuckerberg, Meta Verified’a kaydolanların Facebook ve Instagram’da mavi bir doğrulama rozeti ve müşteri desteğine doğrudan erişim alacağını söyledi. Bu da web üzerinden aylık 12 ABD Doları ve aylık 15 ABD Doları tutarında olacak.  Avustralya ve Yeni Zelanda’nın aksine ABD’deki Doğrulanmış aboneler ekstra ayrıcalık kazanmayacak. Bir Meta sözcüsü Engadget’a “Teklifin bu parçasının nasıl çalıştığının kafa karışıklığına neden olduğuna dair geri bildirimler aldık, bu nedenle bu bileşeni Avustralya ve Yeni Zelanda dışına genişletmeyi düşünmeden önce değerini daha fazla araştırmak ve öğrenmek için zaman ayırıyoruz” dedi. Şirket, programı test etmeye devam ederken Verified’a başka özellikler eklemeye çalışacağını söylüyor.

Meta ücretli doğrulama programı ABD'de yayına giriyor

Meta, programı geçen ay Avustralya ve Yeni Zelanda’da başlattı. Doğrulanmış özellik için, Instagram ve Facebook kullanıcılarının Meta’ya hesaplarındaki ad ve fotoğrafla eşleşen bir devlet kimliği sağlaması gerekiyor. Bu da uygulamayı Twitter Blue’dan farklı kılıyor. 18 yaşında veya daha büyük olmak ve iki faktörlü kimlik doğrulamanın etkinleştirilmiş olması gibi diğer bazı uygunluk gereksinimlerini karşılamaları gerekiyor. Ücretli doğrulmalar sayesinde şirketler platformlarında sorunlar olmasından kaçabilir. Twitter Blue geldiğinde bir çok problemi de beraberinde getirdi, özellikle çok fazla eleştiri aldı. Bu kapsamda Twitter’a da daha fazla içerik de eklenecektir.

Volkswagen düşük maliyetli elektrikli otomobilini tanıttı