Facebook ve Instagram, ücretli reklamsız planlar sunabilir

Facebook ve Instagram, ücretli reklamsız planlar sunabilir

The New York Times’ın haberine göre Meta, Avrupa’da Instagram ve Facebook’a ücretli abonelik seçeneği ekleyebilir. İşte tüm detaylar.

Reklamsız katman, Meta’nın en kazançlı veri toplama yöntemlerinden bazılarını azaltan Avrupa Birliği (AB) düzenlemelerine yönelik olacak. Şirket Nisan ayında AB’deki reklamların şirketin toplam gelirinin yüzde 10’unu oluşturduğunu söyledi. Bu yeni plan, Meta’nın platforma ilişkin standart modelinden saptığı ilk planı olacak. NYT, şirketin AB’de Facebook ve Instagram’ın reklam destekli ücretsiz sürümlerini sunmaya devam edeceğini söyledi. Şirketin reklamsız katmanları tam olarak ne zaman başlatacağı veya bunların maliyetinin ne kadar olacağı bilinmiyor. NYT’nin aktardığına göre şirketin ücretli, planını, az sayıda kişi kullansa bile “bazı Avrupalı ​​düzenleyicilerin endişelerini hafifletmeye” yardımcı olabileceğine inanıyor. İsteğe bağlı planın “Meta’nın bölgedeki çıkarlarına hizmet edebileceğini” eklediler.

Facebook ve Instagram, ücretli reklamsız planlar sunabilir

Avrupalı ​​kullanıcılar için reklamsız bir seçenek, AB ve ABD’deki tüketici teknolojisi arasındaki en önemli ayrımlardan birine işaret edecek. Meta ve diğer sosyal platformlar, GDPR ve diğer düzenlemeler yürürlüğe girdikçe uyum sağlamak zorunda kaldı. AB, AB vatandaşlarının verilerini ABD merkezli sunuculara taşıdığı için Meta’ya Mayıs ayında 1,2 milyar Euro para cezası verdi. Ayrıca şirket, milyonlarca Facebook kullanıcısının cep telefonu numaralarının (ve diğer verilerinin) kazınarak çevrimiçi olarak yayınlanmasını engellemediği için 2022 yılında 265 milyon Euro para cezasına çarptırıldı. Columbia Üniversitesi hukuk profesörü Anu Bradford, The New York Times’a şunları söyledi: “Bu, teknoloji şirketlerinin AB’nin dijital düzenlemelerine uyduğunu ve hükümetlere bağlı kaldıklarını gösteriyor.”

Samsung’un Galaxy Z serisi Galaxy Note serisini aratmıyor