ABD Facebook üzerinden provokasyon yapmış!

Facebook reklam araçlarıyla ilgili şok eden iddia!

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg tarafından yapılan açıklamalar gündeme bomba gibi düştü. Açıklamaya göre ABD ordusuyla bağlantılı kişilerin Facebook’da sahte hesaplar açtığı iddia ediliyor.

ABD Facebook üzerinden provokasyon yapmış! Yakın zamana kadar dünyanın en çok kullanıcıya sahip sosyal medya platformuyken, geçtiğimiz ay yapılan açıklamayla bu unvanını kardeşi WhatsApp’a kaptıran Facebook, hala 3 milyara yakın aylık aktif kullanıcıyla oldukça önemli bir platform. Gelen veriler özellikle bu sosyal medya platformunun Orta Doğu ve Asya’da popülaritesini koruduğunu gösteriyor. İşte tam da bu sebepten dolayı Mark Zuckerberg’in son yaptığı açıklamalar oldukça manidar.

Mark Zuckerberg WhatsApp

ABD Facebook üzerinden provokasyon yapmış!

Meta CEO’su şirket tarafından yapılan bir araştırma neticesinde, ABD ordusuyla ilişkili olduğu tespit edilen bazı kişilerin, Facebook’ta sahte profiller açmak suretiyle etkileşim almaya çalıştığını ve bu yolla özellikle Orta Doğu’ya yönelik çalışmalar yaptığını duyurdu.

Apple ve Facebook

Zuckerberg’a göre söz konusu hesaplarda, yapay zekâ tarafından üretilmiş profil fotoğrafları ve buna uygun da biyografi bilgilerine yer verildi. Ancak yine de bu kişiler tarafından yapılan paylaşımların gerçek profillerin gerisinde kaldığı belirtildi. Zuckerberg’in bu açıklamaları kamuoyunun takdirini toplarken, ABD ve Beyaz Saray tarafından tepkiyle karşılandığını da belirtelim.

Meta, bu uygulamasının fişini çekti!

Ancak bu konuya ilişkin geri adım atmayan ünlü isim, söz konusu kişiler tarafından 40’a yakın sahte profil, 20’ye yakın sayfa ve 30’a yakın da Instagram hesabı oluşturulduğunu ve tüm bu faaliyetlerin 2017-2022 yılları arasında gerçekleştiğini duyurdu.

Porsche 911 Dakar : Otoyolda olduğu kadar arazide de konforlu