Merkez Bankası yeni para transfer sistemini duyurdu 7/24 EFT

Telefon fiyatları

Son zamanlarda yeni kararlar alan Merkez Bankası, yeni para transfer sistemi hakkında bilgi verdi. İşte konu ile ilgili detaylar.

Merkez Bankası yeni para transfer sistemi uzun bir süredir tartışılan konular arasında yer alıyordu. Özellikle insanların 7 gün 24 saat transfer yapamaması çok büyük tepki topluyordu. Şimdi ise yeni bir karar ile birlikte FAST denilen bir sistem getiriliyor.

Bugünlerde ekonomi konularında çok hızlı gelişmeler yaşanıyor. Ekonomi bakanı Berat Albayrak’ın istifa etmesi ve hemen ardından Merkez Bankası ile ilgili değişiklikler gündeme bomba gibi düşmüştü. Şimdi ise yine ani kararlar ile birlikte finans kuruluşları farklı bir sisteme yönlendiriliyor.

Merkez Bankası 7 gün 24 saat EFT imkanı sunacak

merkez Bankası tarafından yeni getirilecek hizmetler içerisinde öyle bir tanesi var ki, birçok kişiye kolaylık sağlayacak. Buna göre herhangi bir vatandaş bir bankadan başka bir bankaya EFT yolu ile istediği her saatte para gönderebilecek.

Merkez Bankası yeni para transfer

Yapılacak olan bu değişiklik, ilk etapta pilot bir alan ile sınırlı kalacak. Sadece birkaç vatandaşın bu hizmetten yararlanması sağlanacak. Hemen ardından sistemin güvenli olmasının anlaşılması ile birlikte, her yerde kullanım imkanı sunulacak.

Merkez Bankası bu yeni sistemi 18 Aralık 2020 tarihinde başlatıyor. Bu tarihten sonra yavaş yavaş Türkiye’nin tamamında kullanıma açık hale gelecek. Henüz banka kuruluşlarından herhangi bir açıklama yapılmasa bile yine de tamamı bu karara uymak zorunda.

Sizce 7 gün 24 saat boyunca EFT yapabilmek ne tür avantajlar sunacak? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.