Merkez Bankası FAST sistemi kullanıma açıldı: FAST hakkında tüm detaylar

455 bin kredi kartı

Herkesin çok yakından takip ettiği Merkez Bankası FAST sistemi kullanılmaya başlandı. Hadi gelin konuyla alakalı bütün detaylara birlikte bakalım.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası FAST sistemi, herkesin kullanımına açıldı. Bu yeni sistem ile birlikte hayatımıza bankacılık alanında çok yeni uygulamalar gelecek. Peki sürekli bahsedilen ve henüz yeni yeni uygulamaya geçirilen FAST nedir ve nasıl kullanılır?

Öncelikle bu yeni uygulamanın Merkez Bankası tarafından başlatıldığını söyleyelim. Merkez Bankası bildiğiniz üzere diğer bankalar üzerinde önemli bir etkiye sahip. Bu nedenle kolay adresleme sistemi olarak da bilinen yeni sistem tüm bankalar tarafından kullanılabilecek.

FAST sistemi ne tür kolaylıklar sunacak?

Öncelikle bu uygulamanın hızlı bir şekilde para transferi sağlayacağını söyleyelim. Ayrıca istediğiniz her saatte başka bir hesaba para gönderme gibi bir imkan sunuyor. Normal şartlarda sürekli para gönderme şansınız olmuyor.

Merkez Bankası FAST sistemi

Gece saat 22:00 olduğunu ve birisine acil para göndermeniz gerektiğini düşünün. Eğer karşı taraf başka bir bankanın kullanıcısı ise ne yazık ki ertesi günü beklemeniz gerekiyor. Fakat yeni gelen FAST sistemi ile birlikte, bu süreç ortadan kalkıyor. Yani istediğiniz her saatte istediğiniz her kişiye para gönderebilirsiniz.

Mesela şu an QNB Finansbank ve Türkiye İş Bankası arasında gerçekleştirilen bütün EFT işlemleri FAST sistemi ile çok kolay bir şekilde yapılabiliyor. Bu sistemin sizin için başlayıp başlamadığını kontrol etmek için kullandığınız bankanın mobil uygulamasına girip para transferi bölümünden kontrol sağlayabilirsiniz.