Merkez Bankası EFT ücretlerine çok fena zam yaptı

Merkez Bankası dolar ve enflasyon

Resmi gazetede yayınlanan habere göre Merkez Bankası EFT ücretlerine tahmin edilenden çok daha fazla zam yaptı. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen bütün detaylara birlikte bakalım.

Türkiye’de özellikle son dönemlerde EFT alanında önemli bazı değişiklikler meydana geliyor. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından başlatılan FAST sistemi ile birlikte 7 gün 24 saat boyunca tüm hesaplar arasında aktarım sağlanabildi. Böylece para akışı ile ilgili ortaya çıkabilecek problemler giderilmiş oldu.

Her ne kadar bu tür sistemler teknolojinin gelişmesi ile birlikte yaygınlaşsa bile yine de bazıları ATM üzerinden para göndermeyi tercih ediyor. Merkez Bankası tarafından alınan yeni zam kararı işte tam olarak bu kesimi etkileyecek. Yeni karar ile birlikte ATM üzerinden para göndermek isteyenler yüzde 100 zamlı bir şekilde bunu yapacak.

Merkez Bankası EFT ücretlerine yüzde yüz zam yaptı

Merkez Bankası tarafından alınan bu karara göre ATM üzerinden para göndermek isteyen birisi kesinti ücreti olarak 4 TL verecek. 1000 TL ile 50 bin TL arasında para aktarımı sağlayanlar ise 8 TL ücret ödemek zorunda kalacak. Böylece Merkez Bankası EFT ücretlerine yüzde 100 oranında zam yapmış oldu.

Merkez Bankası EFT ücretlerine

Finansal Tüketicilerden Alınacak Ücretlere İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ olarak yayınlanan bu zam haberi sadece ATM için geçerli. Mobil veya internet üzerinden yapılacak para transferlerinde herhangi bir zam durumu yok.

Merkez Bankası yeni para transfer sistemini duyurdu 7/24 EFT

Tüm bunlara ek olarak Merkez Bankası’nın FAST üzerinden para gönderme limitini 2 bin TL’ye kadar çıkarttığını hatırlatalım. İsteyenler 7 gün 24 saat boyunca FAST üzerinden para gönderme işlemi sağlayabilecek. Peki sizce ATM üzerinden para gönderme işlemi için alınan bu zam kararı doğru mu?