Mercedes yapay zeka tarafında ChatGPT ile el sıkışabilir

Mercedes

Mercedes-Benz, ChatGPT’yi kullanıma sunuyor. Otomobil üreticisi, viral doğal dil modelini araç içi ses asistanına getirmek için Microsoft’un Azure OpenAI Hizmetini kullanacak.

Mercedes yapay zeka tarafında ChatGPT ile el sıkışabilir. Başlangıçta ABD’li müşteriler için belirli araçlarda üç aylık bir beta programında sunulacak ancak Mercedes gelecekte daha geniş ve daha kalıcı bir lansmanı değerlendireceğini söylüyor.

Mercedes-Benz

ChatGPT entegrasyonu, otomobil üreticisinin “Hey Mercedes” sesli asistanını steroidlere koyabilir. Bu sesli asistanın yalnızca “Isıyı artır” veya “Hava durumu nasıl” gibi basit ve önceden programlanmış komutları yanıtlamak yerine, bağlamsal takip soruları da dahil olmak üzere hemen hemen her konuda doğal sohbetler gerçekleştirebilmesi anlamına geliyor (1980’lerin çocukları nihayet Knight Rider fantezilerini yaşayabilirler.) Ayrıca Mercedes, doğal dil aracılığıyla restoran rezervasyonu yapmak veya sinema bileti rezervasyonu yapmak gibi görevleri etkinleştirmek için ChatGPT eklentilerini “keşfettiğini” söylüyor.

B-Serisi

Mercedes yapay zeka tarafında ChatGPT ile el sıkışabilir

Yolda uzun bir sohbet yapmak dikkatinizin dağılmasına neden olsa da, bunun yalnızca ses olması dikkatsizlik endişesini azaltacaktır. Belki asistan direksiyon başındayken telefonunuzdan bakmak isteyeceğiniz soruları yanıtlayarak dikkatinizi korumanıza yardımcı bile olabilir.

Mercedes ve Microsoft, veri koruması için Azure’ın “kurumsal düzeyde güvenlik, gizlilik ve güvenilirlik” özelliklerini öne sürüyor. Yine de şirketler, görüşmelerinizin “anonimleştirilip analiz edildiği Mercedes-Benz Intelligent Cloud’da saklanacağını” açıklıyor. Başka bir deyişle, insanların eğitim ve veri analizi için kayıtlarınızı dinleyeceğini varsayın ve özel veya sizi kişisel olarak tanımlayabilecek herhangi bir şey söyleme konusunda dikkatli olun.

Mercedes G-Class

Üç aylık beta, 16 Haziran’da başlayacak ve yalnızca MBUX bilgi-eğlence sistemini çalıştıran seçkin Mercedes modellerini kapsayacak. Nitelikli bir modelde programa girmek için, aracın yerleşik sesli asistanına “Hey Mercedes, beta programına katılmak istiyorum” demeniz yeterli olacak.

Epic Games’in yeni ücretsiz oyunu belli oldu