Mercedes lüks araç üretimini arttıracak: İşte yeni araçların ilk detayları!

Yeni Mercedes-Benz GLA

Herkesin büyük bir hayranlıkla takip ettiği Mercedes lüks araç üretimi farklı boyutlara ulaştı. Özellikle de otomotiv devinin strateji değiştireceği söylenebilir. İşte konuyla alakalı merak edilen tüm detaylar.

Bildiğiniz üzere Mercedes lüks araç üretimleri son zamanların en yüksek seviyelerine kadar çıktı ve bu durum firmanın normalden çok daha fazla kazanmasını sağladı. Alman otomobil üreticisi Daimler; Mercedes-Benz, Maybach ve AMG gibi marklarında; üst seviye araçları arttırmak istiyor. Üstelik elektrikli araç üretiminde yeni bir üst noktaya kadar ulaşma amacı da var.

Mercedes yüksek getiri peşinde olacak

Daimler CEO’su Ola Kallenius tarafından yapılan açıklamalarda, çok ciddi bir ağırlığın üst seviye araçlara yükleneceği ifade edildi. Böylece Mercedes A-Class ve B-Class gibi kompakt modeller firmanın geleceğinden yavaş yavaş çekilecek gibi görünüyor.

Mercedes lüks araç

Mercedes şirketinin böyle bir strateji izlemesi anlaşılabilir bir durum. Özellikle de lüks üst segment olarak nitelendirilen araçların satışı farklı bir boyut kazandı. Üstelik bu tür araçlar çok daha fazla satış yapıyor ve kar miktarı yüksek. Şirket devasa rakamlarda otomobil satışı yapıp az kar elde etmek yerine lüks araçlara ağırlık verecek. Böylece az satış çok kar politikası izlenebilecek.

Şirketin köklü modelleri arasında yer alan CLA sedan, GLA ve GLB; bundan sonra eskisi kadar şanslı olmayacak. AMG A35 yüksek performanslı model çok daha büyük bir getiri sağlayabilir. Şirketin tam olarak yapmak istediği de bu. Sizce Mercedes tarafından geliştirilecek yeni araçlarda lüks odaklı olmak doğru mu? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.