Kızgın martı drone yüzünden çıldırdı

kızgın martı drone

Drone’ların sayısı hızla artarken, ülkeler de drone kullanımı için belli yönetmelikler çıkardılar. Ancak drone’lardan rahatsız olanlar sadece komşularımız değil. Martılar da onlara ayar oluyor.

İngiltere’de bir okulun çatısında, ders amacıyla kaldırılan drone hiç beklenmedik şekilde yere indi. Bunun sebebi ise öfkeli bir martıydı. Stranraer Academy çevresinde uçan kızgın martı drone sesini duyunca çılgına döndü ve 6 kiloluk araca büyük bir öfkeyle saldırdı. Drone’un pervanelerini kıran ve gövdesine de hasar veren, kanat açıklığı 2 metreye ulaşan öfkeli martı, drone’u parçalayarak yere düşürdü.

Kızgın martı drone sesine mi katlanamadı?

6 kilo ağırlığındaki drone’un okulun bahçesindeki öğrencilerin üzerine değil de çatıya düşmesi ölümcül yaralanmaları engelledi.

Bu olay, aynı zamanda drone’ların, tüm kurallara uyulsa bile kalabalık alanlarda ölümcül riskler yarattığını gösteren önemli bir örnek olarak kabul ediliyor. Sadece öfkeli bir hayvan nedeniyle saniyeler içinde ölümcül bir tehlikeye dönüşen 6 kiloluk drone’u insanların başına düşmekten alı koyacak hiçbir önlem de bulunmuyor.

kızgın martı drone

Bazı drone üreticileri, hızla düşmeye başlayan drone’ların emniyet önlemi olarak acil durum paraşütü açmasını mümkün kılacak önlemler üzerinde çalışıyorlar. Ancak henüz bu teknoloji hayata geçmedi ve ayrıca drone fiyatlarına da önemli bir yük getireceği de biliniyor. Zorunlu kılınmadığı taktirde her drone’a takılmayacağı biliniyor.

YouTube alışveriş merkezine dönüşebilir

Üstelik, paraşütün de her durumda açılacağına ve sağlıklı şekilde çalışacağına dair bir garanti bulunmuyor. Havadaki çalışan drone’a saldıran öfkeli martının, paraşütle inen drone’a da saldırması ve paraşütü parçalaması büyük olasılık olarak görülüyor.