Mercedes-Benz S-Class’a Güney Kore’den rakip çıktı!

Mercedes-Benz S-Class

Güney Kore merkezli otomobil üreticisi Kia, Mercedes-Benz S-Class’a muadil olabilecek lüks bir sedan geliştirdi. Şimdilerde Avrupa’ya ihracatı gündemde olan markanın ultra lüks sedanı Kia K900 hakkında tüm detaylar burada…

Hyundai Motor Company bünyesinde faaliyet gösteren Kia‘nın 2012 yılından bu yana ürettiği lüks sedan modeli K900 (Güney Kore’de bilinen adıyla K9) ikinci jenerasyonu ile geçtiğimiz günlerde ortaya çıktı. İyi bir geliştirmeyle bir dizi teknolojik donanım ve performans güncellenmesi alan Kia K900, tam anlamıyla ultra lüks bir sedan haline geldi. 5 metre uzunluğunda dört tekerlekten çekişli bu lüks sedanın 419 beygir güç ve 383 lb ft tork üreten 5.0L GDI V8 güç ünitesi ve sekiz ileri vitesli otomatik şanzıman ile donatıldığı biliniyor.

Yapılan güncellemeler sonrası K9’un sınıfında söz sahibi olmasını isteyen Güney Koreli otomobil üreticisi Kia, modelin ihracatını planlıyor. Üstelik Avrupa’ya. Kia böyle bir ihracatı planlıyorsa ultra lüks sedanı K9’un Mercedes-Benz S-Class ayarına geldiğini düşünüyor olmalı. Ancak K9 ne kadar iyi bir konumda olursa olsun, C-Class ile rekabet edebileceği fikri pek olası bir ihtimal olmaktan çok uzakta. Çünkü Mercedes-Benz S-Class, bu işin zirvesi.

1972 yılından beri üretilen C-Class,uzun yıllardır tüm otomobil üreticileri arasında seri üretim ultra lüks sedan segmentinde önemli bir referans noktası olarak kabul ediliyor. Hatta özel üretim ve ağır zırhlı sürümlerinin birçok ülkenin devlet başkanı tarafından kullanılması sebebiyle tüm dünyada “Dünyayı yönetenlerin ortak tercihi” olarak biliniyor.

Kia K9’un önündeki asıl engel Mercedes-Benz S-Class’tan ziyade Genesis G80!

Hyundai, lüks araç üretim birimi Genesis’in ultra lüks sedanı G80 duruyorken, Kia K9’un Avrupa’ya ihracatına izin verir mi bilinmez. İzin verdiği varsayılsa dahi K9’un Avrupa’da yani Mercedes-Benz’in evinde S-Class’a rakip olabileceğini düşünmek yada tercih ihtimalini değerlendirmek şimdilik biraz zor. İlerleyen yıllarda Kia, K9 yada bir başka modelle Mercedes-Benz S-Class’ın karşısında güvenilir bir alternatif sunabilecek noktaya gelir mi? Neden olmasın? Belki.

Kısacası Kia K9’un Avrupa gelmesi pek olası gözükmüyor. Ancak Kuzey Amerika ve Orta Doğu şimdilik bu modelin ihraç edilebileceği iyi birer pazar olabilir.

Otomobil endüstrisinde bir devrin sonu: Dizel otomobiller

Mercedes-Benz S-Class