Mercedes Plug-IN Hybrid İle Çevrecilik ve Sportifliği Tek Potada Eritiyor!

mercedes benz s500 plug in hybrid 2013 frankfurt auto show 100439716 l

Mercedes, sonunda kendisinden bekleneni gerçekleştirdi ve çevreci plug-in hybrid modelini tanıttı.

Uzun dingil mesafesi ve eşsiz dinamizmi ile dikkat çeken emisyonsuz araç, dünyanın ilk sertifikalı 3 lt. motorlu lüks sedanı olma özelliğine sahip.

Mercedes-Benz’in ilk dışarıdan şarj edilebilen hybrid modeli olan S 500 PLUG-IN HYBRID, akıllı işletme stratejisi sayesinde dinamizmi yüksek verimlilik ile birleştiriyor. 33 km’ye kadar tamamen emisyonsuz sürüş imkanı sunan araç, 8 silindirli motor performansına ve kompakt bir modelin yakıt tüketimine sahip ilk lüks sedan olma özelliği taşıyor. Aracın yepyeni yüksek gerilimli
lityum iyon bataryası, arka tamponun sağ tarafına yerleştirilen şarj soketi aracılığı ile dışarıdan şarj edilebiliyor. S 500 PLUG-IN HYBRID yüksek verimliliği birinci sınıf performansa dönüştürme açısından Formula 1 yarış araçlarına benzerliği ile dikkat çekiyor. Görünüş açısından ise Formula araçlarına taş çıkartacak bir tasarıma sahip otomobilin, fiyatı ve çoğu teknik özelliği ise henüz belli değil. 

mercedes benz s500 plug in hybrid 2013 frankfurt auto show 100439716 l

Ama belli olan bir teknik özellik var ki, inanmakta güçlük çekebilirsiniz. Bu canavar, 100 kilometrede sadece 3 litre benzin tüketiyor.

Yeni Honda CR-V Ortaya Çıktı