Tren kazasında arabalar bakın nasıl yamuldu! (Video)

Tren kazasında arabalar

ABD’de tren kazasında arabalar öyle bir şekilde yamuldu ki görenler hayretler içerisinde kaldı. Hadi gelin içerisinde videonun da bulunduğu haberimize ayrıntılı bir şekilde bakalım.

Geçtiğimiz günlerde; sıfır Ford ve Lincoln marka araçlarla dolu olan tren kazasında, arabalar adeta hurdaya dönmüştü. 13 Eylül tarihinde Tennessee’de ortaya çıkan kaza, büyük oranda mühendislerin hatasıydı. Normal şartlarda trenlere çok fazla yük aktarılmaya çalışılır. Ancak bu yükün köprü girişlerine engel olmaması için de büyük çaba harcanır. Trenin yapımında yer alan mühendisler ne yazık ki bunu biraz fazla abarttı.

Tren kazası büyük zarara yol açtı

Trenler genellikle taşımacılıkta en güvenilir araçlar arasında gösteriliyor. Gemiler de yine bu güvenilirlik düzeylerinde önemli bir yere sahip. Elbette bu tür kazaların meydana gelmesi son derece doğal. Türkiye’de de yine aynı şekilde benzer kazaların olduğu biliniyor. Muhtemelen sigorta şirketi oluşan zararı kapatacaktır.

Tren kazasında arabalar

Bu tren kazası ile ilgili en çok merak edilen konu ise zararın ne kadar olduğuydu. Görüldüğü kadarıyla toplam zarar yaklaşık olarak 2 milyon dolar civarında. 2020 model Ford Explorer ve Lincoln Nautilus markalarına sahip olan araçlar toplamda böyle bir zarar ortaya çıkardı.

Ortaya çıkan bu kaza ile ilgili detaylara aşağıda yer alan videodan da ulaşabilirsiniz. Dikkatlice bakarsanız ilk etapta trenin üst kısmının yavaş yavaş konserve gibi açıldığını görebilirsiniz. Hemen ardından neredeyse bu trenin tamamında üst kısım açılıyor. Videoyu izledikten sonra, bu kaza ile ilgili düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.