Audi A8 yeni nesilde Mercedes-Maybach S 650’ye meydan okuyacak!

Audi

Alman otomotiv devi Audi amiral gemisi modeli A8’in yeni nesilde Mercedes-Maybach S650’e rakip olabilecek ultra-lüks bir versiyonla geleceğini açıkladı.

Geçtiğimiz hafta şirketin yıllık rutin toplantılarından birinde konuşan Audi CEO’su Bram Schot, markanın amiral gemisi modeli Audi A8 için bir takım kritik açıklamalarda bulundu. Bram Schot, şirketin tüm üst düzey yöneticilerinin de katıldığı bu toplantıda A8’in gelecek yeni nesilde tamamen elektrikli bir motor ve ultra-lüks bir donanımla geleceğini açıkladı. Açıklamasında “Tamamen yeni bir konsept ile full-size ultra-lüks sınıfta devrim yapmayı planlıyoruz” ifadeleri kullanan Schot; bu sözleriyle Mercedes-Maybach‘ı açıkça hedef aldı.

Audi A8, marka için özel bir anlama sahip “Horch” rozetiyle üretilecek!

Alman otomotiv devi Audi, 1994 yılında A8’i piyasaya çıkararak Avrupa’daki premium rakipleri Mercedes-Benz ve BMW’e karşı kurduğu dengeyi son dönemde kaybetmenin eşiğinde. Çünkü Mercedes-Benz S-Sınıfı hala pazarın en çok satan ultra-lüks sedanı konumunda. Üstelik S-Sınıfı son dönemde Maybach ile etki alanını iyice genişletmiş durumda. Ingolstadt merkezli Alman otomobil üreticisi ise bir süredir devam eden bu duruma daha fazla kayıtsız kalamadı; markanın atası Horch’u yeniden canlandırmaya ve rakipleri ile arasında olan dengeyi ne pahasına olursa olsun korumaya karar verdi.

Yeni A8’in lüks ve prestijli türevi tıpkı Mercedes-Maybach modellerinde olduğu gibi özel bir rozetle üretilecek. Bu rozet markanın atası sayılan Horch‘un ismini taşıyacak. Böylece A8 yeni nesilde Mercedes-Maybach S 650 gibi rakipleri karşısında çok daha güçlü olacak.

Audi premium EV’lerde karşı atağa geçti!

Audi