Genesis Motors, Essentia Konseptini New York’ta ortaya çıkardı!

Genesis Motors Essentia Konseptini New York’ta ortaya çıkardı

Güney Kore merkezli otomotiv devi Hyundai’nin lüks otomobillerini üreten Genesis Motors, New York Otomobil Fuarı’nda yepyeni bir konsept tanıttı. Genesis’in tamamen elektrikli konsepti olan Essentia, hem çevreci hem de yüksek performanslı bir Grand tourer olma özelliğine sahip. Lüks otomobiller denildiğinde herkesin aklına ilk olarak Ferrari, Maserati ve Mercedes-Benz markalar gelir. 2015 yılında Hyundai’nin kurduğu Genesis Motors bu iş için pek de prestijli bir isim gibi gözükmeyebilir. Ancak markanın son yıllardaki G70 ve G80 model hamlesi onu lüks üreticilerin arasına sokmayı başardı diyebiliriz. Sadece üç yıllık bir geçmişe sahip olan marka eskiden Audi, Bentley ve Lamborghini gibi otomotiv devleri ile çalışmış olan Luc Donckerwolke yönetiminde lüks otomobil zirvesine adım adım tırmanıyor.

Genesis Motors, SangYup Lee, Sasha Sepilanov ve Hans Lapine gibi eskiden Bentley, GM, Bugatti ve Audi’de büyük işlere imza atan yüksek profilli tasarım ekibini kısa sürede çatısı altında toplamayı başardı.

Tamamen elektrikli bir motora ve oldukça hafif bir karbon fiber yapıya sahip olan Essantia, kullanıcısına yüksek bir performans vadediyor. Genesis aracın teknik verilerinden pek fazla bahsetmese de yeni Essentia’nın 0-100 km/s hıza 3 saniyenin altında ulaşabileceği biliniyor. Kapıları üste doğru açılan Essentia’nın koltuklarının kahverengi deri kaplamalarıyla kabin içi oldukça retro bir tasarıma sahip. Ayrıca araçta kullanılan bilgi-eğlence, iletişim ve altyapı sistemleri onu segmentinin en teknolojik otomobillerinden biri yapıyor.

Volvo XC60 Yılın Dünya Otomobili ödülünü kazandı