Mercedes-Benz EQ S 2020’de yola çıkacak!

Mercedes Benz EQ S 2020’de yola çıkacak

Alman otomotiv devi Mercedes-Benz, markanın ultra lüks segmenti S-Serisini’nin elektrikli bir muadili üzerinde çalıştığını açıkladı. Lüks sedan, markanın EQ A hatchback ve EQ C SUV modellerinin yer aldığı EQ konseptinin amiral gemisi olacak. MEA adı verilen yeni bir modüler mimari ile inşa edilecek Mercedes-Benz EQ S, çift elektrikli motoru ile 400 beygir güç üretecek. 70 kWh’lık pili sayesinde tek bir şarjla 480 km’den fazla yol gidebilecek.

Sıfır emisyon değerine sahip olan Mercedes-Benz EQ S, Jaguar XJ ve yeni nesil elektrikli Audi A8’e rakip olarak gelecek.

Alman üretici tamamen elektrikli olan EQ konsepti için rakiplerinden farklı bir strateji izliyor. Piyasadaki birçok otomobil üreticisi mevcut modellerin üzerinde elektrifikasyon çalışmaları yapıyor. Örneğin, Audi mevcut A8 modelinin elektrikli versiyonu üzerinde çalışıyor. Ancak Mercedes-Benz, EQ konsepti ile elektrikli araçlarında tamamen farklı bir rozet kullanmayı planlıyor. Markanın üst düzey yöneticilerinden Michael Kelz, yeni EQ S modeli için “ EQ S, S-Serisi seviyesinde lüks bir elektrikli sedan olacak. Ancak bu tamamen farklı bir konsept ürünü olarak piyasaya çıkacak” dedi. Markanın bu hamlesine karşılık BMW, 7 Serisi elektrikli bir sedan üzerinde çalıştığını açıkladı.

Michael Kelz, Cuma günü verdiği bir demeçte “Önümüzdeki on yıl içinde 20 elektrikli modeli ürün yelpazemize katmayı planlıyoruz” dedi.

Range Rover Sport otonom sürüş testine çıktı!