Mercedes-Benz EQS SUV Türkiye fiyatı yok artık dedirtiyor

Mercedes Benz EQS SUV 1

Mercedes tarafından üretimine başlanan ve daha şimdiden açıklanan fiyatıyla markanın en pahalı elektrikli otomobili unvanını ele geçiren Mercedes-Benz EQS SUV’un muhtemel Türkiye fiyatı da dudak uçuklatıyor.

Mercedes-Benz EQS SUV Türkiye fiyatı yok artık dedirtiyor. Dünya genelinde fosil yakıtlı araçlardan elektrikli araçlara doğru bir kayma olduğu inkar edilemez bir gerçek konumunda. Hatta ilk olarak Avrupa Birliği tarafından alınan ve 2035 yılından itibaren birlik içerisinde benzin veya dizelle çalışan araçların satışını tamamen yasaklayan kanunun bir benzerinin de Amerikan eyaletleri içerisinde de uygulanmaya başlaması, dünyanın yeni bir düzene geçtiğinin de göstergesi.

Mercedes Benz EQS SUV 1

Ancak şu an için ülkemizdeki gerek vergi gerekse de teşvik politikalarına baktığımız zaman, benzer bir eğilim içerisinde olduğumuzu söylemek son derece güç. Durum böyle olunca da, piyasanın üzerinde bir fiyattan satılacak yeni bir elektrikli otomobil, Türk vatandaşlarının çok çok büyük bir kısmı için ulaşılması imkansız bir hale bürünüyor. Tıpkı Alman otomobil devi Mercedes’in yeni modeli EQS SUV’da olacağı gibi.

Mercedes Benz EQS SUV 2

Mercedes-Benz EQS SUV Türkiye fiyatı yok artık dedirtiyor

Sektörü yakından takip edenler, Mercedes-Benz’in yeni elektrikli otomobil modeli EQS SUV’un üretimine başlandığını da hatırlayacaklardır. Kardeşi Mercedes-BenzGLS ile aynı fabrikada üretilmeye başlanan bu aracın başlangıç satış fiyatları da resmen açıklandı. Mercedes’ten yapılan açıklamaya göre,  5 ve 7 koltuklu seçenekler ile satışa sunulacak ve asgari menzili 600 km dolaylarında olacak Mercedes-Benz EQS SUV’ın fiyatı 110.000 eurodan başlayacak.

Mercedes Benz EQS SUV

Ülkemizdeki uygulanan vergi politikaları ve harici giderler hesaba katıldığında bu arabanın Türkiye satış fiyatının bugünkü kurdan yaklaşık 5,5 milyon lira civarında olacağını söyleyebiliriz. Bu tutar ise, muhtemelen ülke vatandaşlarının çok çok büyük bir kısmının asla ulaşamayacağı bir seviye olacaktır.

Vivo X80 Pro Plus özellikleri ile gözdağı veriyor