Mercedes-Benz e-Vito ticari elektrikli minibüs tanıtıldı!

Mercdes Benz e Vito

Mercedes-Benz e-Vito için bir lansman düzenlendi ve şirketin en yeni elektrikli minibüsünü tanıttı. Şirket aracın tam şarjla 421km yol alacağını söylüyor.

Mercedes-Benz’in ana şirketi olan Daimler Avrupa pazarına yönelik yeni Mercedes-Benz e-Vito koronavirüs sebebiyle dijital ortamda tanıttı. Şirketin iddiasına göre araç tam kapasite şarja sahipken 421km yol alabiliyor. Bu son derece iyimser bir yaklaşım olsa bile önceki elektrikli Vito’nun 150km yol yaptığını biliyoruz. Aradaki farkın neden bu kadar çok olduğunu merak ediyorsanız; daha önce tanıtılan Mercedes-Benz e-Vito 41kWh bataryaya sahipti ancak yeni Mercedes-Benz e-Vito tam tamına 90kWh batarya kapasitesine sahip. Bu da önceki bataryanın iki katı büyüklüğünde olduğu anlamına geliyor. Aracın bu yeni batarya ile birlikte ağırlığı tam tamına 3500kg oldu.

e-Vito 50kWh şarj standı ile birlikte geliyor. Tüketiciler talep ettiklerinde araca 110kWh hızlı şarj ünitesini ekleyebilirler. Bu da aracın şarjını 45 dakikadan daha kısa bir sürede %10’dan %80’e çıkartıyor. Tabi ki bu modüle sahip olmak için ekstradan ücret ödemeniz gerekiyor. Ön tekerleklere monte edilen elektrik motorlar sayesinde Mercedes-Benz e-Vito 150 kW güç 362 Nm tork üreterek maksimum 160 km hıza ulaşabiliyor.

Dizel motorlar piyasadaki motorların en güçlüsü olacak!

Şirketin başkanı Benjamin Kaehler 2020’de piyasaya sürülecek olan Vitoların piyasada olan en güçlü dizel motora sahip olacağını dile getirdi. 136 beygir gücünden başlayan güç seçenekleri 239 beygire kadar ulaşabiliyor. 239 beygir gücündeki motor 500 Nm tork üretiyor. Vito 124 CDI olarak isimlendirilen bu motor 0’dan 100 km/s hıza 7,9 saniyede ulaşıyor ve 210 km/s maksimum hız yapıyor. Aşağıda tanıtılan Mercedes-Benz’in elektrikli Vito’su ve diğer modeller için servis edilen fotoğraflar mevcut.

Mercdes Benz e Vito2

Google Pixel 4a inceleme videosuna konuk oldu!