1 milyon Toyota otomobil için yangın alarmı!

Toyota

Japon otomotiv devi Toyota,  aralarında hibrid Prius ve C-HR modellerinin de bulunduğu yaklaşık bir milyon aracı yangın riski nedeniyle geri çağırmayı planlıyor. İşte detaylar.

Hata ilk olarak Japonya da patlak verdi ve Japon Ulaştırma Bakanlığı’nın da olaya dahil olmasıyla hatadan etkilenen modellerin geri çağrılma durumu oluştu. İşin kötü yanı Japonya dışında Avrupa ve Kuzey Amerika’daki bazı Toyota modellerinin de bu hatadan etkilendiği biliniyor. Şimdiye kadar yapılan açıklamalara göre aralarında Prius ve C-HR gibi popüler modellerinin de olduğu tam 1.03 milyon araç risk altında.

Toyota sözcüsü Jean-Yves Jault yaptığı açıklamada hatadan etkilenen araçların aşağı yukarı yarısının Japonya’da olduğunu belirtti. Amerika Birleşik Devletleri’nde ise 192 bin Prius hibrid otomobilin hatadan etkilendiği biliniyor.

1.03 milyon Toyota motor yangını riski taşıyor!

Otomotiv devi tarafından yapılan açıklamada araçlardaki hibrid güç ünitesine giden motor kablolarının yalıtımının zamanla aşındığı belirtildi. Kabloları saran yalıtımın zamanla aşınması ile ortaya çıkabilecek ısının büyük bir motor yangınına yol açma ihtimali oldukça yüksek görünüyor.

Son olarak söz konusu araçların Haziran 2015 ile Mayıs 2018 arasında Japonya’da üretilen modeller olduğunu belirtelim.

Volkswagen 700 bin aracı geri çağırabilir!

Toyota