Samsung’tan projektörlü saat geliyor

samsung

Samsung, 2010’ların başlarında I8530 Galaxy Beam isimli projektör özelliği olan ilginç bir telefon çıkarmıştı. Bir ilke imza atmıştı. Koreli dev projektör özelliğini akıllı saatlere getirmek istiyor. Şirketin yeni patent başvurusu planların ne olduğunu ortaya çıkardı.

Samsung‘un yeni patent başvurusu oldukça dikkat çekici. Çünkü patentte projektöre sahip olan Galaxy akıllı saat yer alıyor. Projektör, görüntüyü elin üstüne yansıtıyor.

Patent dosyasında yer alanlara göre saatin kenarında oyuk, yay şeklinde bir kısım var. Burada LED’ler ve lensler yer alıyor ve buradan elin üst kısmına görüntü yansıtılıyor. Dosya içeriğinde, “Yansıtılan bilgiler, ekranda yer alan bilgilerden farklı” diye not düşülmüş. Mesela ekranda klasik olarak saat bilgileri gösterilirken, projektörden yansıyan görüntüde o sırada çalan bir şarkının adı gösterilebilir. Projektörün multimedya içeriğini göstereceğine dair ibare de var.

samsung

Patentte projektör sistemindeki LED’lerin parlaklıkları ve odak uzunluğu ayarlanarak en iyi görüntünün elde edilebileceği açıklanmış. Bu ayar hemen yapılabilecekmiş. Tüm detaylar bu şekilde, belki bu saatti görürüz belki görmeyiz. Bazen patentler, geliştirilen tekniklerin veya teknolojilerin izinsiz olarak kullanılmasını engellemek için de alınabiliyor. Koruma amacıyla alınan birçok patent var. Samsung’un saatin en azından prototipini çıkarıp çıkarmayacağını ileride göreceğiz.

samsung

Galaxy S23 serisi uygulama hatalarıyla başladı!