Uygun fiyatlı amiral gemisi modeli Meizu 16s tanıtıldı

meizu 16s 1

Meizu’nun hayli uzun bir süredir üzerinde çalıştığı yeni amiral gemisi modeli 16s sonunda tanıtıldı. İşte Meizu 16s özellikleri ve diğer detaylar.

Çin’in önde gelen akıllı telefon üreticilerinden biri olan Meizu, bir süredir üzerinde çalıştığı yeni amiral gemisi modelini sonunda tanıttı. Meizu 16s geçtiğimiz gün itibariyle resmiyet kazanmış oldu.

Meizu’dan uygun fiyatlı amiral gemisi modeli!

151.9 x 73.4 x 7.6 mm boyutlarında olan telefonun ağırlığı ise 165 gram olarak açıklandı. Gücünü Qualcomm tarafından üretilen Snapdragon 855 yonga setinden alan cihaz, sistemini 8GB RAM ile destekliyor. Dileyenler için 6GB RAM’li bir versiyonun bulunduğunu da hatırlatalım.

Dahili depolama alanına baktığımızda ise karşımıza 128GB ve 256GB’lık iki farklı opsiyon çıkıyor. Telefonda microSD kart desteği bulunmadığı için dahili hafızanın önemli olduğunu belirtelim.

1080 x 2232 piksel çözünürlüğünde 6.2 inçlik AMOLED ekranla gelen Meizu 16s, çentiksiz bir tasarıma sahip. Telefonun ön kamerası, ekranın üst kısmında kalan ince çerçeveye yerleştirilmiş. Buna rağmen cihazın ekran gövde oranı yaklaşık olarak yüzde 87.2. Bu da mevcut tasarım çizgisi için son derece iyi bir değer.

Telefonun arka kısmında dikey olarak konumlandırılmış çift ana kamera modülü yer alıyor. Bu modülde 48MP’lik kameraya 20MP’lik telefoto kamera eşlik ediyor. Cihazın ön tarafında ise 20MP’lik selfie kamerası yer alıyor.

3600 mAh kapasitesine sahip ortalama bir pilden beslenen 16s, kutudan ilk çıktığında Flyme 7.3 destekli Android Pie ile çalışacak.

Telefonun Avrupa’daki satış fiyatı ise 420 euro olarak belirlenmiş durumda.

OnePlus 7 tanıtım tarihi açıklandı