MediaTek yazılım hatasını kabul etti!

MediaTek yazılım hatasını kabul etti

Popüler yonga üreticisi MediaTek yazılım hatasını inkar etmedi. Firma, işlemcilerindeki hatayı kabul etti.

Son dönemlerde giderek daha fazla popüler olmaya başlayan MediaTek, sayılı işlemci üreticilerinden biri. Çin merkezli firma bazı telefonda meydana gelen yazılım hatasını kabul etti.

MediaTek yazılım hatasını nasıl açıkladı?

Bir süredir kullanıcıların iddiaları ile gündeme gelen MediaTek yazılım hatasını sonunda kabul etti. Firma, bazı cihazlarda görülen sorun için yüreklere su serpecek bir açıklama yaptı. Evet ortada bir hata olduğu belli ancak bu hatadan sadece Android 4.4 KitKat işletim sistemli cihazlar etkileniyor. Eski bir sürüm olması sebebiyle bu sorun güncelleme ile ortadan kaldırılabilir. Bu noktada üreticilere büyük iş düşüyor.

Bir güvenlik araştırmacısı tarafından ortaya atılan bu iddianın kabul görmesi şaşırtıcı oldu. Justin Case, MediaTek işlemcisi kullanan bazı telefonların güvenli olmadığını söylemişti. Nitekim bu söylem doğru çıktı. Araştırmanın sonucuna göre MediaTek işlemcili ve Android 4.4 KitKat işletim sistemi kullanan akıllı telefonlarda siber korsanlar kolaylıkla root erişimini ele geçirebiliyor. Android işletim sistemli bir telefonun root erişiminin başkasının eline geçmesi meydana gelebilecek en kötü senaryolardan biri.

MediaTek yazılım hatasını kabul etmeden önce, tüm telefonların bu sorundan etkilendiği düşünülüyordu ancak MediaTek güvenlik ekibi sadece Android 4.4 KitKat işletim sistemli telefonları işaret edince büyük bir rahatlama yaşandı. Telefon üreticileri ile gerekli temasların sağlandığını söyleyen MediaTek bakalım bu skandalın yaralarını nasıl saracak?

HTC One M10 için beklenen 5 özellik!